Bangalore -Mysore

Rano som nestihol ranajky(stihol ale uz sa im nechelo) tak som si kupil vynikajuce granatove jablko a potomsi dal kokos proste  ranajky ake maju byt.Rano okolo 9 nikto na ulici parada .V nedelu sa moc nerobi niektore obchody su zatvorene niektore otvaraju az na obed. Pri odchode este jeden kokos a siel som na bus ale kedzebola nedela tak ich moc nechodilo tak ma za 80 rs odviezol riksar priamo na stanicu.
Stanica vcelku fajn vyzera (urcite lepsie ako v BA ) s tym ze sa cez nu premelie viac ludi.
Vlak prisiel na cas na stanicu co nie je normalne na indiu. Kupil som seater do 2 triedy to znamena ze na sedacke asi pre dvoch su vytvorene 3 miesta na sedenie ale nastastie si ku mne prisadol chlap v mojom veku zo synom  cize miesta bolo dost.Nastastie vedel anglicky takze sme spolu rozpravali a kedze bol vzdelany a robil pre US firmu tak mal prehlad o svete. Vysvetloval mi castovy system zvyky a pod veci ktore sa nedaju docitat na nete. Nastupovanie a vystupovanie  z vlaku bolo ok ale vychod a vchod na peron zapchty totalne proste pri posmyknuti tam mozu niekoho uslapat.
Vlak bol fakt dlhy aspom kilometer a bol plny uplne s tym ze sa v nom nestalo.(co bolo super).Vecer som prisiel do Mysore  nechal som sa odviest riksou do hotela ktory som mal vyhliadnuty (500rs)ale nebolo to ono siel som do dalsieho co odporucil riksar ale ten bol za 600rs ale dost zle vyzeral.Nakoniec som skoncil v najdrahsom z tych 3.
Presiel som sa popri Mysore palace dal si kokos a ked som siel popri stankoch jedlom tak som si kupil masalu a hmed mi taka indka posuvala stolicku ze si mam sadnut. Prisadol som k nim a hned prve slova“ whitch country“ tak sa v indii pytaju odkial si. Hvorim  ze zo slovenska. Kedze nevedeli kde to je. Tak somsa snazil vysvetlit ze byvale ceskoslovensko ale nic.Tak mi dala jednu jednoduchu otazku. Cim je znameme slovensko? Tak som ostal uplne zaskoceny lebo hokejistov a fotbalistov v indii nemalo zmysel vysvetlovat ale so  sa citil zahanbeny ze co by asi priemerny Ind mohol vediet a lepo poznat na Slovensku (ak niekoho nieco napadne prosim odpiste mi na blog nechcem sa hanbit ako prvak pred tabulov) tak cez ceskoslovenske zbrane ,sme sa dostali az na Dzava (mltocykle JAWA) tak vysmiati hovorili jawa aj ked tie nie su zo slovenska.
Zajtra pobeham joga centra a nejake primerane ubytko kedze teraz som priamo v centre.

Tento obsah bol zaradený v India. Zálohujte si trvalý odkaz.

2 reakcie na Bangalore -Mysore

  1. Ján Kopecny povedal:

    Ahoj priatelu no Ty si cestovateľ super tesim sa a budem sa snažiť Ta sprevádzať!
    Áno ties ma tie motorky Jawa napadli!Tanky hádam radšej nespomínať!A Matka Tereza nebo zo Sk ale Bosnia myslím!
    Maj peknú a zaujímavú cestu!
    Objima priateľ Jan z Ko sypaní.-idem 20 Ján. SNS regresia Dipabhavan!
    Cau.

  2. admin povedal:

    Janko bola to jednoducha otazka na ktoru som nevedel odpovedat a neviem co by som dnes povedal……matka tereza bola albanka ak sa spravne pamatam…….jawa zabrala ale zial nie je z sk….mam pocit ze tu beha strasne vela babet a tie sa vyrabali v kolarove ale tusim uz aj to zbankrotovalo …..ale tu to ma iny nazov ale presne to iste…..drz sa v dipabavane hned by som tam siel……m

Pridaj komentár