BKK- Chiang mai


Do Chiang mai sme išli Autobusovou spoločnosťou Nakhonchang air vcelku slušné cestovanie busmi už sme šli s nimi z pataye do chiang mai cena bola síce 607 bach ale dalo sa tam vyspať a bolo v tom aj občerstvenie.

V Chiang mai to bolo to iste ako v Bkk plno turistov a skoro všetky hotely plne takže v Eagle house sme mali izbu za 320 bath čo sa dalo. V meste bola zrovná walking street (niečo ako nočný trh v strede mesta) takže hneď sme pokupovali zopár drobnosti a vyskúšali sme rôzne dobroty susi, polievky, sladkosti a pod… Atmosféra super hudobníci hrali na každom rohu predajcovia rôznych ručné vyrobených výrobkov a plno Stankov rôznym tovarom oblečenie …lampy lustre atd… Ceny boli omnoho lepšie ako v bkk odporúčam nakúpiť v Chiang mai na walking street (býva každú nedeľu večer).

V chiang mai dme si dali výlet do watu Phra Thart Doi Suthep na kopci nad mestom  kde bolo taktiež veľa  turistov aj bielych a thajských…motorka išla do kopca v poriadku ešte že to bol semimatic a mohol som podraďovať inak by to bolo veselé.

Hore nad watom boli kráľovské záhrady tak sme si pozreli ako vyzerá kráľovské záhradný. Bolo to veľmi pekne, všetko upravene plno zamestnancov tam prsadzalo kvety polievali strihali a usmerňovali turistov.
Návštevníci boli väčšinou thajci a vstup bol iba v dlhých nohaviciach a zahalenými ramenami (asi kvôli tomu že je to kráľovské sídlo a majú rešpekt )
Aj keď v podstate je tu zimne obdobie tak kvety boli rozkvitnuté nádherné ruže, orchidei a mnoho exoickych kvetov.

Z Chiang mai sme chceli urobit Mae song loop takze sme vyrazili do Pai mini vanom za 150 bath. Cesta trvala 3 hodiny ale bolo to dosť kľukaté a strmé stúpanie do kopca.

Tento obsah bol zaradený v Thajsko. Zálohujte si trvalý odkaz.

3 reakcie na BKK- Chiang mai

  1. Markoff povedal:

    potesili nove prispevky, len tak dalej ked uz brano nepise

    Mae Hong Son loop sa ale robi na motorke a nie buse ci vane, prave aby sa na motorke vychutnavala pekne pomaly ta priroda a vyhlady s moznostou kdekolvek zastat

  2. Dano a Lubka povedal:

    Caute cestovatelia,

    Tak ako sa vam dari? Uzste na KoPhangane? Podarilo sa vam najst ubytko?
    My sme sa prave vratili z Cambodie. Celkom uletena krajina,mame par zaujimavych zazitkov. Zanedlho sa chystame na ostrovy aj my.

    Napiste nam na mail, pokecame.
    Caute!

    DaL (Pai)

Pridaj komentár