Mysore

Mysore je zname mesto odkial by mala pochadzat prava asthanga joga takze som sa rozhodol ze pojdem pozriet skoly jogy.Najprv som siel do stvrte Laksimpuram kde som nenasiel ziadnu jogu otvorenu resp boli zrusene.Tak som sa teda vydal na druhu stranu mesta Gokulam kde je viacero joga skol. Gokulame je joga jeden velky biznis je tam vidiet dost ludi na ulici zo zapadu. Kedze som bol uz dost unaveny som si zobral riksara nech ma dovezie do joga centra , doviezol ma tam  ale pred centrom asi 100 vyzutych topanok co nevestilo nic dobre ze je tam tolko ludi tak som sa otocila hned isiel prec lebo nechcem cvicit u znameho jogina ktory ma dalsich 50 ziakov v shale . Ostatne centra boli zatvorene tak som aspom pozrel ubytko home stay za 600 s wifi a prackou co bolo tak tak ale na indiu je to stale dost….prenajom poschodia domu 3 izby kuchyna spolocna kupelka chceli 18000 rs za nezariadeny iba postele tam boli co ja som nepotreboval poschodie pre 5 ludi.
Pozrel som este jednu jogu ktora mala drop in class za 200rs a mesiac za 7000rs co vyzeralo ok ale ked som sa opytal kolko ludi je na hodine tak to diplomaticky zamlcali. Tak som sa pytal ci vedia o nejakom ubytovani v okoli ale nic tam nebolo.Popytal som sa po okoli ale vsetci ma odkazovali na taxikarov co si nadhadzuju raz take ceny. Cize som siel do hotela busom za 15 rs. Riksari za to brali 70 rs. V autobuse kopec pohladov a usmevou obcas sa opytali where you are ? Co mysleli odkial som.
Druhy den som sa rano  este raz vybral do Leksimupram ako som si kupoval melonove ranajky  tak z druhej strany namestia ma zdravy jeden nizsi muz a zdravi ma ako stareho kamarata na prvy pohlad vidiet ze nema domov a asi patri ku kaste tzv. nedotknutelnych(nedotknutelny lebo su taky chudobny) hovori obstojnou indickou anglictinou a hned ze ako sa mam odkial som  tak hovorim ze zo slovenska a zrazu hovori ze ceskoslovensko sa rozpadlo prahu pozna ale nase hlavne mesto nie ,hned povedal ze motorky jawa a spustil ze Milan Kundera napisal to a to a uz som bol v uplnom uzase .Pytal sa ze co robim v Mysore a povedal ze aby som urcite isiel do kochi v keralle ze aj tam mozem cvicit jogu. Pozeral som do jeho roziarenej spinavej tvare a videl som ze to fakt mysli vazne s peknym usmevom . Aj ked vecsina ludi by od neho utiekla ze s takym bezdomovcom nechcu mat nic spolocne (mozno aj ja pred par rokmi) tak som si ho vypocul a oplatilo sa milo ma prekvapil. Podali sme si ruky rozlucili a sli svojou cestou.  Ako som chodil po leksimuprame tak som bol trochu unaveny tak sa zastavym  pri stanku s kokosmi ukazem mu ze jeden tak hned zacne cistitn tak ukazem na jeho stolicku ze si chcem sadnut hned ju zacal utierat a usadil ma. Anglicky nevedel ja kanadu tiez neviem tak sme sa letmo pozerali na seba sem tam usmev. Sadol si na obrubnik podial a zacal fajcit podla smradu som hned zistil ze to ma charaz tak sa usmievam na neho on na mna nevinne pozera sa ho pytam ze ci fajci charaz vysmiati prikyvuje, tak asi rano oslavil prvy predaj prveho kokosu. Ako som dopil mlieko tak mu ukazujem ze ho chcem rozpolit tak hned vyskoci zahasi charaz podavam mu kokos a on ze nie najprv si ide umyt ruky do vedra a potom ho rozsekne na polovicu a urobi taku malu provizornu lyzicku.

Kezde som nenasiel ziadnu jogu a ani normalne ubytovanie tak som sa rozhodol ze idem do kerali do kuchin co je asi 2 mil mesto. Hned som isiel na stanicu kde som si za 1377 rs kupil listok s Ac Volvo semislieeper bus s odchodom 23.30 a prichod 9.15. Cesta busom super popisal som trochu blog preto su pismena obcas rozhadzane lebo indicke cesty nie su najrovnejsie.Vedla mna nikto nesedel tak som savystrel nohy zlozil lehatko a zaspal bus bol v podstate poloprazdny ani neviem ze mal 4  zastavky. Rano 8.30 som sa zobudil pred kochinom vcelku vyspaty ani nie moc dolamany. Na ranajky hned kokos aj ked teraz za 30 rs neviem asi je to tak drahe ako v Bangalore.
Riksari skusali zase triky tak som jedneho maldeho odchitil ze za 200 rs ma vezme ale ako videl kusok odtial bolo stanovisko riksarov tak povedal ze nie lebo ze oni ho zbiju tak odisiel. Po 15 min som nasiel teda jedneho za 250 rs. Odviezol ma k joga skole. Sajji hned mily privital ma ze ci si dam ranajky. Som ho poprosil ci nevie o nejakom ubytovani medzi casom som sa siel pozriet s jednym izraelcanom na izby ale chceli za to 700 co sa mi zdalo na fort kochin dost. Sajji ma nakoniec zobral s centra do jedneho ubytka za 300rs jednoduche s internetom uvidim ako dlho tu zostanem ale nechcelo sa mi uz viac behat po zhanani izieb radsej som si dal po obede jogu kde bolo asi 10 ludi cize dost plno. Po cviceni sa ma zopar ludi pytalo ze kolko rokov cvicim jogu tak som im povedal ze to je prvy den po 3 rokch comu som moc nerozumel. Za jogu chce sajii 300 rs s tym ze su to 2,5 hod za class a je v tom aj jedlo. Tak po joge sme si vsetci sadli do kruhu na zem do stredu sa dali hrnce s jedlom a vsetci sme pekne jedli s tanierov s tym ze tam bola autenticita Indickej rodiny lebo jeho rodina to uvarila a jedli sme u nich v obyvacke cize  sme vserci viedli ako byva obycajna indicka rodina. (Ale asi by to nebolo
Pre kazdeho)
Vecer som este pobehal okolite ulicky a vyzera to tu prijemne  s tym ze je to v starom kolonialnom style , boli tu francuzi ,portugalci a anglicania a holandania.Zopar uliciek pekne vysvietenych a ulice nie su az take spinave ako  v indii. Je to take prijemne turisticke miesto s plno ubytovanim v domoch v pristave sa hned predavaju cerstve ryby a plaz som este nestihol vidiet.(dufam ze sa tam bude dat kupat)
Vecer som este stretol pomocnika z jogy a hovoril ze mam telo stavane na cvicenie jogy ale ze mam si vyskusat tyzden a potom sa rozhodnut co dalej.

Tento obsah bol zaradený v India. Zálohujte si trvalý odkaz.

1 reakcia na Mysore

  1. Markoff povedal:

    pri tom predstavovani kto je odkial podla mna ma zmysel rezignovat na Slovensko ci Ceskoslovensko a hovorit severne od Talianska a vychodne od Nemecka ci rovno splechnut predmestie Mnichova a par hodin autom na vychod, ci este lepsie predmestie Viedne co Bratislava naozaj je menej ako hodinu autom, kedze Vieden poznaju vsetci Azijcania aj ked skor pochybujem ze by ju na mape vedeli ukazat narozdiel od takeho Nemecka

Pridaj komentár