Amed

V Amede sme nakoniec zostali 6 noci ubytovanie v Amed beach resorte bolo fajn za 400 000 inr aj s ranajkami na booking.com to davaju za 600 00idr. S personalom sme sa zoznamili rychlo cize sme sa citili fajn zahrali sme si s nimi aj balisku hudbu na hudobnych nastrojoch ktore sme ani moc nepoznali.

Potapat sme isli nakoniec do tulanbenu do dive concept ktory ponukal rozumne ceny 250 000 idr za ponor vratane vsetkeho. Tak sme dali kazdy 3 ponory s tym ze nam za to uctovali 700 000 idr (maju rozne baliky ponorov) ale asi najvyhodnejsie to tam bolo. V minulosti mal dive concept zly manazment ale teraz sme mali dobry servis pristup vsetko oako ma byt. Dokonca sme nemali pit preukazy zo sebou tak si to online overili a zobrali nas potapat, nakoniec som zistil ze nemame dost penazi tak sme im povedali ze prideme zajtra ,tak sme im ani zalohu ani ziadny depozit nedalima sli sme domov.
Rano sme samozrejme prisli pripraveny a sli sme potapat na Ussa liberty wreck najznamejsie miesto na potapanie na Bali. Lahky ponor lod obrastena koralmy a kopec  alych ryb. Okolo obeda sme sli na druhy ponor na drop off alebo wall kde sme mali aj fotak k dispozicii co bolo mile od instruktora.

Kedze sme nevedeli ci budeme dalsie dni potapat tak sme chceli ze im nechame pot preukazy a prideme niektory dalsi den si zapotapat, milo prekvapeny som zostal ked povedali ze netreba nic nechavat staci ked prideme potapat alebo ked to prideme zapaltit . Tak sme sli domov s dobrym pocitom ze nam tak doveruju.Rano saska mala problemy s uchom tak som siel vyplatit ucet do dive centra kedze so  mal este pozicanu motorku.

V Amede sme chodili jest do warung manta /dobre fish and chips 30 k/ alebo do warung enak preslaveny s lonely planet cize vela turistov ale jedlo fakt dobre /tuna sendwich s ozajstnym cerstvym tuniakom, alebo perfektne ryby tuniak ,baracuda tuna / personal ok.

Ako sme boli v Amede zistili sme ze kazdy den sa kona nejaka hindu ceremonia cize stale nejaka oslava. Vecer sa nas opytal jeden „prevadzkar“ ze chce ist
Zajtra na ceremoniu ze ci moze prist neskor aj nam vysvetlil kade pojdu a pod . Kedze sme nemali ziadny presny plan tak nam nevadilo ze ranajky budu nesor.
Rano sme videli sprievod dedincanov oblecenych v bielom za sprievodu hudby ako idu popri plazi a isli urobit puju k moru. Tak sprivod mal asi cca 300 ludi tak sme sa opytali jedneho zmaestnanca v resorte ze preco nie je v sprievode a on odpovedal ze to je ina rodina 🙂  hned sme sa zasmiali ze aka mala rodina iba cca 300 ludi. On odvetil ze jeho rodina ma inokedy ceremoniu, a dodal za skoro kazdy den je nejaka ceremonia.

Uzivali sme si kludnej dediny prazdnej plaze a cisteho mora aj ked pre niekoho mozno zvlastneho s ciernym pieskom. Pocas tych dni sme spriatelili s personalom a pytali sme sa ako ide zivod v amedetak sme sa dozvedeli zaujmave veci/ sami povedali ze ludia v amede su lenivi, za 1 ks makrely dostane rybar 500 rupii, ze rybari nechodia na more kazdy den ale niekedy,v amede ziju asi 3 rodiny a kazdy je s kazdym rodina/.Kdekolvek sme sa pohli sa pytali ze kde byvame kazdy bol rodina k majitelovi beach resortu (stryko,bratranec,teta, a pod… co bolo zabavne).

Internetove pripojenie v Amede bolo zle vsade vsetko islo cez sim karty ktore sherovali cez wifi modem.

Ked sme sme sa pozerali po doprave ako sa dostat do legianu kde sme si objednali hotel tak cesta autobuso  by nas stala dvoch 300 000 idr a cestu taxikom sme dohodli 350 000 idr s tym ze na odvizol do do semyniaku si vyzdvyhnut kufor a potom do hotela harper, cize nemalo zmysel nieco vymyslat. Ceny amed – kuta robia od 300-550k ale kedze saska nema rada ked ja zjednavam ceny tak som uz ani nezjednaval iba som povedal ze chcem velmy velmy dobru cenu a na 3 x som natrafil na jedneho maldeho z ktoreho vyslo „tri pipty seventy“ tak som mu povedal ok 350 piatok rano. Chcel zalohu ale som nemal peniaze zo sebou povedal som kde byvame. Vecer nam uz klopal na dvere v rezorte ze chce ten depozit tak som  mu ho dal a hovorim ze nech si da pozor aby ho personal nevidel ze aby nemal zle z toho sa usmial a povedal ze to je moj brat 🙂

Kazdy s kazdym rodina.

Priodchode nam zacalo prsat co nam nevadilo kedze sme cestovali a pri prichode do legianu uz bolo pekne.

Tento obsah bol zaradený v Bali 2013. Zálohujte si trvalý odkaz.

5 reakcií na Amed

  1. anaptyxes povedal:

    I’m gone to say to my little brother, that
    he should also pay a quick visit this website on regular
    basis to get updated from hottest information.

    my site: anaptyxes

  2. Felipe povedal:

    Rada moi rodnye phouclit ot Vas vestochku i fotki!BlagoDaryu! Tak xochu nakupit vsevosmownyx fruktov i ovowey i poslat Vam:-) tolko vot adresa ne snayu!Uverena, chto uwe skoro Vam priglyanetsya volwebnoe mestechko na Bali ili ewe gde to, snimite tam domik i ya prikachu k Vam v gosti!Lyublyu Vas!:-)

  3. Walking in the presence of giants here. Cool thinking all around!

  4. domain povedal:

    Quality articles or reviews is the main to be a focus for the viewers to
    pay a visit the site, that’s what this site is providing.

  5. ferragamo sale povedal:

    I in addition to my pals appeared to be digesting the nice techniques found on the blog and so quickly I had an awful suspicion I never thanked the web blog owner for them. The men were consequently passionate to study them and already have in fact been tapping into these things. Appreciation for really being simply kind and for deciding on these kinds of cool themes millions of individuals are really desperate to be informed on. Our own honest regret for not expressing appreciation to you sooner.

Pridaj komentár