Kophangan , Thajsko

Takze znova na Kopangane ktory sa stava mojim druhym domovom za posedne 2 roky, smozrejme som tu nasiel Tomasa ktory tu robi biznis, Sasa som tu  stretol len tak tak lebo bol na odchode, Brano tiez odchadza na Sk a Baso takisto takze sa to vsetko dalo do pohybu. S Branom som sa pekne zvytal u neho nic noveho Baso zrovna odchadzal na SK tiez na dlhsie takze sme sa dohodli ze sa stretneme na Sk. Na phangane bol  aj Markoff  s ktorym sme sat u stretli uz v decembri. Takze bolo fajn stale co bolo robit nikam ist a pod. a este prisiel za mnou Maxo s Matom na 2 tyzdne takze bolo najlepsie. Brano urobil rozluckovu party ze upiekol cerstve ryby ktore ulovili s kamaratom Adunom na harpunu vecera vynikajuca Amp (jeho priatelka ) urobila super zel. Salat a omacku k tomu takze jedlo najlepsie najcerstvejsie. S chalanmi sme pzreli ostrov (to co nevideli min rok) poukazoval som im vsetky turisticke atrakcie ☺
Ostrov nebol preplneny turistami takze sa v klude mohlo relaxovat.
Na Slovensku boli prave MS v Hokeji takze sme sa asi 2 x v noci o 2 do 5 pozerali hokej ale ked sme videli tie vykony hokejistov tak sme to vzdali a este aj ten stream bol nanic. Takze sme sledovali len videa na youtube zo zapasov.
Zivot na phangane plynie velmi rychlo a ani sme sa nenazdali a uz bol cas odchodu ..par dni pred odchodom sme sli z lodou na pansku jazdu s tomasom a pozreli sme si plaze na ktore sa neda dostat po zemi iba s lodou. Maxo bol z toho uneseny ze nedotknute plaze aj ked miestami zaplavene odpadkami. Takze si uzivali radost z raja. V Hadrine som nasiel este Indicku restauraciu kde mali dobre jedla takze som si este doprial kusok indie a zaspominal na mile a nemile chvile prezite v Indii. Takztiez som stravil 2 dni v Agama joga takze som si fajn zacvicil.
Nasa rozluckova party bola na mna dost dlha takze som toho moc nenaspal a vedel som ze dalsiu noc nenaspim tiez toho moc v autobuse do BKK.V BKK ma cakal markoff takze som hned siel k nemu a nechal si tam veci u neho kedze moj let bol az o 00.15. Tak sme sa spolu potulali po obchodoch nejake comp. veci a pod. a hlavne som si chcel uzit chut azie pred odchodom. Trochu som si pospal u markoffa v izbe aby som dlhu cestu vydrzal. Lebo posledne 2 noci som nespal najlepsie. Vecer okolo 21 ma Markoff odprevadil k autobusu na letisko.
Cestou som rozmyslal nad tym ake to je na SK a preco su ludia n ask  taky aky su….vobec sa mi nechcelo ist na SK….aj ked “povinnosti volali” …..snazil som sa este nacerpat maximum pozitivizmu a elanu lebo viem ze V Europe specialne na SK ho budem potrebovat najviacej. Nejdem na SK zo ziadnimy ocakavaniami iba s vedomym ze vsetko tam bude komplikovane a ze ludia ak vam nepomozu tak aspom nejako uskodia ako sa len da. Viem ze mam teraz iny pohlad na veci a snazim sa pozerat veci z hora modlim sa k tomu aby mi to vydrzalo co najdlhsie.
Uvidim necham sa prekvapit  a budem si o tom robit nejake poznamky a uvahy.

Takze plny novych skusenosti a zazitkov sa moje cestovanie konci a po 7 mesiacoch sa vracim na SK.(uvidim ako dlho to vydrzim)

Tento obsah bol zaradený v Thajsko. Zálohujte si trvalý odkaz.

9 reakcií na Kophangan , Thajsko

  1. Markoff povedal:

    takze s tym AE2 busom si to nakoniec stihol ok na letisko ked 556ka stale nikde, kolko to nim trvalo o 2130?

  2. marek povedal:

    cau peto jasne vsetkobolo ok cesta trochu pridla s 5 hod prestupom …..autobus bol fajn 2 ludia sme boli v buse….. peto po 3 dnoch na sk mozem povedat ze to tu je strasne ani sem nechod katastrofa ludia najhorsi a system co tu je to je strasne ….ostan v azii co najdlhsie…ja tu som zahadzany s robotou takze sa nenudim.

  3. Markoff povedal:

    Tak ako to vyzera na slovensku nie je ziadne prekvapenie,, ale zase to netreba vidiet tak zle, vhzera ze branovi je tam fajn. Btw. mohol by si opravit tie clanky nech ne rozdeleny perex a telo clanku aby nebola hlavna stranka tak obrovska.

  4. sasa povedal:

    marecek, uplny suhlas s markoffom – netreba ten tvoj pobyt na sk vidiet az tak hrozivo. ludia su vsade dobri aj zli, cestovali sme spolu po azii a sam vies, ze po urcitej dobe sme odhalovali, co sa za usmevmi skryva, nenasli sme idealnu krajinu, kde by vsetko bolo super truper, ano, filipiny sa zdali byt uzasnou krajinou, ale expati, co su tam par rokov, mali presne take iste commenty o zivote tam ako expati z thajska, takze mozno druhy – treti krat by sme uz vsetko vnimali tiez inak, a to uz nevravim o tom, keby sme niekde par mesiacov zili. staci si prebehnut markoffov blog, najdes tam vela kritiky, ale napriek tomu je v azii v konecnom dosledku fajn (@markoff, pacilo sa mi, ze si to v tych zhrnutiach aj priznal). tak isto je to aj na slovensku – ludia tu nie su super mili, bojujes tu s nezmyselnostami, ale nie je to uplne naprd a vies si tu najst veci, ktore ti prinasaju radost. prisiel si vyrelaxovany z azie a z watu, tak by si mohol byt trochu viac zen a asi aj chapat, ze ludia tu prezili hnusnu zimu a vacsina z nich zije v nezmyselnej matici (co je samozrejme ich vyber). neuvedomujes si, ze mas vlastne stastie, zajtra si mozes kupit letenku naspat do azie … @ markoff, tesim sa uz na zapisky z myanmaru, ked to bude pozitivne, budem mat motivaciu zacat pilne pracovat a setrit. chalani, majte sa krasne

  5. Markoff povedal:

    tiez mi pride divne ze zrovna ja mam byt za optimistu, ale nevidel by som to s tym nasim slovenskom tak zle, mne tam vadi predovsetkym to pocasie, ak by tam bolo celorocne teplo tak sa prenesiem cez slovensku povahu, nakoniec to ma clovek ako si to zariadi, ked je mily castokrat stretne aj fajn ludi na slovensku (akurat nemozu byt vo veci peniaze a nemali by pracovat na urade aj ked odtial mam v poslednej dobe pomerne ok skusenosti ci uz z danoveho alebo matriky).

    pochopitelne v neosobnej velkej BA je to tak ako v BKK horsie nez v mensich mestach, takze pre regeneraciu by som Marek odporucil skusit pocestovat tie nase slovenske dediny (k tomu by som sa rad raz dostal na naozaj tie neturisticke miesta len tak sa flakat po slovensku mimo zimu), ludia tam su razovitejsi, uprimnejsi a celkovo milsi zvacsa, cim mensia dedina tym prijemnejsi/pohostinnejsi ludia a toto plati asi vsade na svete vr. Slovenska.

    Sasa, vsade sa najdu dobre a horsie miesta, niekde to mozno nie je laska na prvy pohlad ale v zasade je okrem Indonezie (budiz cest jednemu z naj miest z celeho tripu, famoznemu Dieng) a Kambodze vo zvysnych krajinach zaujimavo a fajn, s tym ze vo VN skor zaujimavo ako fajn (pekna priroda, jedny z naj zazitkov co uz Hanoi, Saigon alebo Ninh Binh), Malajzia je pohodova (asi druhe miesto) a Filipiny kraluju, rozmyslam nad ich opatovnou navstevou po tom 20d sprinte ktory sa mi vobec nepacil. A kvoli nejakej zalezitosti (nie sexturizmus, aj ked nevravim ze by sa uz konecne nepatrilo nieco vyskusat) si mozno skocim znova do KH ktora ma vyslovene unudila najviac zo vsetkych krajin a potom konecne doriesit ako dalej kedze predstava navratu do Europy zimy, kyslych ksichtov a 9-5 prace ma nelaka a peniaze na ucte ubudaju.

    • admin@ povedal:

      s tym prerobenim blogu asi problem nemam ca sna to a ani asi neviem ako musel by som sa stym potrapit ….to slovensko nechajme tak je to skusana krajna a ludia su este viac skusany je to smiesne ale nevadi …ja idem domov na samotu a mam to tu vsetko v P nech sa tu aj pozabijaju ….letenku budem kupovat bud mesiac …..

      • sasa povedal:

        slubujem, ze posledny prispevok k tejto teme – keby si napisal, ze sudan je tazko skusana krajina a ze ludia tam su este viac skusani, tak to asi pochopim … ale co uz asi cakat, ked nevidis problem v tom, ze niekomu umrie dieta, ale vidis problem v tom, ze od teba vszp neopravnene pozaduje 45 eur. som rada za teba, ze nevies, co su realne problemy. @ markoff – KH na ucenie eng? som zvedava, ale budem sledovat blog (mne sa sihanoukville napriklad pacil a bola by som tam zhnila aj na polrok, tak vsak uvidis)

  6. Markoff povedal:

    btw. v hornom riadku s kategoriami sa ti nezobrazuje koektne Sri lanka, thajsko a Vietnam, su prakticky neviditelne v druhom riadku (aspon v rozliseni 1152×864) a mohol by si tie clanky porozdelovat na perex a telo clanku nech nie je hlavna stranka taka obrovska a do buducna ich delit perex/telo clanku

Pridaj komentár