Koh Pha Ngan

Na ostrove sme sa zabyvali v pohode, nasli sme si dobry dom za 125 eur/mesiac so vsetkym (internet, elektrina, voda, komplet zariadeny), ktory sa nachadza v strede ostrova v dzungli, takze za 15 minut sme skoro vsade na ostrove. Po tej Indii je to relax – len dzungla a zvuky divokych zvierat, vtakov a psov okolo domu. Cize ubytko super.Po malarii som sa dost rychlo zotavil, uz ani neviem, ze som ju mal. Hned som sa dal este zaockovat proti hepatitide A,B – poslednu injekciu, takze mam na 10 rokov pokoj. Na ostrove sme spoznali novych Slovakov, ked to pocitam, tak Slovakov je tu 13 a este ma prist Branova mama s partiou. Na ostrove zatial nie je tolko turistov ako minuly rok, je to tu kludnejsie. Postretaval som tu starych znamych a zistujem, ze vela ludi tu zostava dlhodobo zit. Motorku sme si pozicali na mesiac za 75 euro, co je primerana cena. Takze uz sme usadeni a uz ostava len odpocivat, relaxovat a uzivat si chvile kludu po Indii. Samozrejme nie vsetko ide, ako chceme a po pokazenej nabijacke sa mi pokazil aj 6 mesiacov stary notebook, takze vsetka robota, fotky, filmy z ciest, Sasina robota ostavaju visiet. Musel som sa teda dat do reklamovania mojho MacBooku, ktory je v zaruke v Thajsku. Zavolal som do predajne, kde som ho kupil a povedal, aky mam problem a oni mi povedali, ze zaruka na nabijacku mi vyprsala pred 10 dnami. Dal som to teda vybavit Tan (Tomasovej priatelke), lebo anglicky s nimi moc clovek nevybavi. Nakoniec som sa rozhodol, ze zavolam na Apple Care, nech mi to potvrdia. Tam vedeli lepsie anglicky, povedali mi, ze je to v zaruke a poslali mi adresy, kde to mam zaniest, resp. poslat postou. Zavolal som na Phuket do servisu, opisal im moj problem a opytal som sa ich, ci im to mozem poslat. Najprv som myslel, ze to je iba nabijacka, tak som im za 50 bathov poslal nabijacku, no na druhy den som zistil, ze notebook nedobija, tak som na druhy den znovu zavolal a poslal im postou aj noteboook za 300 bathov. Takze teraz som bez pocitaca, cakam, kedy pride do servisu, co s nim urobia a hlavne kedy pride naspat a kolko za to budu chciet. Neviem si predstavit, ze by som ten pocitac mal v zaruke na Slovensku. To by bol asi este vacsi problem. Teraz mam cas na citanie knih, jogu a relax. Brano prisiel na ostrov a tiez ma toho dost, plno prace na PC a jeho Macbook mu tiez nejde najlepsie a taktiez mu odisla nabijacka, takze Apple asi nie je taky kvalitny, ako sa propaguje – uvidime este, aky bude jeho servis.
Thajska strava je vynikajuca, vychutnavam si ju, takze trochu priberam stratene kila v Indii.

Tento obsah bol zaradený v Thajsko. Zálohujte si trvalý odkaz.

4 reakcie na Koh Pha Ngan

  1. Martin povedal:

    Ahoj ahoj paradnicke citanie 🙂
    Ak sa na Teba moze obratit s otazokou, ci nevies ci premava spojenie medzi Andamanmi a Thajskom ( lodne ) pretoze tuto zimu planujem ist Sri Lanka do Chennai s tadial lodou na Andamany a chcel som to potiahnut do Thajska a na Filipiny. Dakujem ti za info a ak mas nejaku dobru stranku s info o tychto koncinach budem ti vdacny.
    Pekny den 🙂

  2. admin@ povedal:

    Ahoj no s tymi andamanmi do thajska je to asi nemozne jedine nejake Cargo ale zatial som o tom nepocul a to uz ludia hladali vselijake moznosti…..Vies to je Indicke uzemie a oni to chcu mat pod kontrolou takze si to filtruju cez svoju pevninu…takze treba naspat do indie lod alebo lietadlo…a s air asiou do KL alebo BKK zalezi kam xces pokracovat…mozno je aj nejaka lacnejsia spolocnost ale to musis pohladat..takze pekne cestovanie ….Marek

Pridaj komentár