Bangalore odchod

Do Bangalore som prisiel na cas ubytoval som sa pri zel. Stanici aj ked to nie je najlepsia lokalita ale mam to blizko na bus na letisko. Kedze nemali listok na vlak z kayankulamu do bang na nedelu  musel som sem prist o den skor co nebolo najlepsie riesenie. Je to riadny sok z kludneho ashramu ist do 7 mil + mesta.. kopec casu na posledne nakupy este ze tu nie je tak teplo ako v kerale.
Da sa tu fakt kupit vsetko su tu priepastne rozdieli, buduje sa tu skoro vsade je vidiet ze india expanduje. Bol problem najst ubytko lebo indom sa nechcelo vyplnat formulare pre cudzinca v hoteloch tak ma nechceli ubytovat povedali ze je plno ako cudzincovi mi hned davali vysie ceny aleco uz 3 dni som to vydrzal.
Videit ze jedlo ktore sa konzumije v meste nie je take zdrave ako v ashrame respv kerale same vyprazane tazke veci ale da sa vybrat….este ze tu je kopec ovocia.
Cestovanie z majestik bus station uz nke je taky plroblem  aj ked kopec ludi je tam stale ale uz si na to zvykam.Busi su klimatizovane (cena cca 50rs) alebo (neklimatizovane cca15rs)  rikse pouzivaju meter cize moc neklamu.
Metro sa da tiez vyuzivat ale vsade su bezpecnostne kontroly do metra do nakupnych centier a pod.
Najlepsie nakupy sa robia asi okolo MG road a Comercial street len sa musi riadne vyberat.
Odlietam rano o 4.15  este ze chodia busy zo stanice na letisko kazdu hodinu.

Update : Ako to uz chodi cely cas mi nic nebolo v indii tak vecer o 17 hod som dostal horucku zaludok otoceny priznaky otravy jedlom tak som siel na hotel
S jedlom som sa po joginsky rozlucil ale hlava bolela najviac a horucka stupala tak som si lahol ze si pospim a potom sa pobalim .Po 2 hodinach ziadne zlepsenie iba vracanie hlava bolela najviac tak som poslal z recepcie chalana ze nech mi ide kupit nejake tabletky na horucku lebo ze v noci odlietam a musim sa dat dokopy. Po 30 min priniesol nieco ale nie to co som potreboval tak som to zjedol ale dlho to vo mne nevydrzalo a dostal som riadnu hnacku aj som vracal hlavu islo roztrhnut do toho este triaska tak som mal podozrenie ze som dostal na rozlucku malariu alebo dengue horucku.Snazil som sa zachovat chladnu hlavu vsetko som predychaval muslienky vseliake tak som na recepcii povedal nech mi zavolaju doktora ze nech pride po 30 min mi povedal ze doktor nepride ze mam ist za nim sam ze chalan ma doprevadi. V izbe bordel nakupy,

nezbalene veci a ledva som stal na nohach 5 hodin do odchodu na letisko tak som musel ist za tym doktorom ina moznost nebola jedine co som si daval pozor aby ma to na ceste k nemu nechytilo z hora alebo zo spodu 🙂 pri vstupe do ordinacie som hned zistil ze v horsej ambulancii som nebol este povedal som doktorovy ze chcem cipky proti horucke lebo ze vsetko aj tak vyvratim tak mi oznamil ze cipky nemaju ze musim si dat lieky…zhrozeny sa pytam ci v 8 mil Bangalore sanenajdu ani jedni cipky tak povedal ze oni take nepouzivaju cas do odchodu isiel tak som mu povedal ze nech mi aspom teplotu zmeral tak mi pichol stary ortutovy teplomer do ust a ked som ho mal v ustach som sa ho opytal ci je cisty ten teplomer (a dufal som ze ho niekto nemal predomnou v zadku) po zmerani mi oznamil ze mam horucku 103 na co som sa ho opytal ze kolko to je a on povedal ze to je vela 🙂 zniceny som to predychaval vedomy si vsetkeho co sa dialo a kam ma to smerovalo som vypocul doktora dal mi minerali par tabletiek vypytal si 300 rs za osetrenie a siel som na izbu. V izbe bordel nepobaleny dal som si sprchu zalahol do postele dal si 2 budiky oblekol si najteplejsie veci rifle a mikinu a siel som spat.Po asi hodine som sa zobudil komplet mokry ale hlava az tak nebolela cize teplota musela ustupit tak som sa pobalil do tasiek osprchoval sa dal si suche veci a este som sa snazil zaspat ale moc to neslo. O 00.30 mi zazvonili budiky osprchoval som sa isiel na ulicu po tuktuk ti sa chceli zase dohadovat na co som nemal sil a povedal mu nech ma odvezie 500 na stanicu.
Na stanici som cakal (zopar krat z hora zomna este nieco islo) este 15 min na bus na letisko .cesta busom trvala 1 hod tak som naobliekal vsetko teple co som mal a capicu a kapucnu na hlavu aj ked domaci boli vsetci v kratkych trickach sam som vedel ze musim vyzerat strasne. Nastastie som zaspal v buse cize ziadne necakane prekvapenia.
Na letisku slabost najvecsia nemal som sil zobral som vozik na batozinu a opieral som sa o neho az pokial som prisiel k checkin kde som bol zachekovany cez web ale aj tak to trvalo vecnost. Ako som stal v rade musel som si odskocit na wc cize som veci nechal tam kde boli a utekal som za volanim prirody.
Ked som sa vratil spat veci tam boli ale musel som sa po indicky strcit vpred. Chlapik na chekine mi povedal ze mam nadvahu 8 kg ze 300euro zaplatim alebo vylozim veci,zle mi bolo najviac ledva som stal na nohach ale 300 nemala hodnotu cela batozina a vedel som ze tam mam nejake potraviny ktore ozeliem. Tak som postupne zacal vykladat veci prevazil som to a dal naspet na vahu bolo tam 29.5 kg kedze som mal este nejake 0.5kg veci vylozene na vyhodenie hned som tam pribalil muku.
Potom som si bol sadnut k najblizsim sedadlam kde ma prisiel upozornit mlady steward ze uz musim ist hore na colnu kontrolu tak som pomaly siel,ked som prisiel k colnikom tak som zistil ze nemaju departue karty ktore musi kazdy vypisat kedze neboli a pytal som sa kde ich mam zohnat mi povedali dole co pre mna v tej chvili bol problem ist dole a hore nastastie prisiel ten isty steward a zavolal ma do diplomatickeho radu ze nemusim mat kartu ze aby som sa poponahlal.
Tak som sa dostal cez colnikov a potom este bezpecnostne kontroly boli nekonecne. Nejako som sa dostal do lietadla s tym ze prve co som vbehol na wc az potom na miesto.Miesto som mal pri okne ale radsej som si ho s dievcinou vymenil do ulicky.Zaspal som ani neviem ako zobudil som sa az v Dubai.
Lestisko v Dubai velke ja zoslabnuty som pomaly pil vodu a kupil som si obycajny kroasant nastastie prestup iba 2 hod tak som si mohol pospat 20 min.
Vo Swechate som vystupil zniceny najviac bolo to jedno z najnarocnejsich cestovani ake som kedy zazil.
Doma som sa este 3 dni dostaval z tych problemov a schudol som asi 7 kg za 3 dni co je dost.
Takze uz pomaly zaklimatizovany do slovenskeho apriloveho pocasia.

Tento obsah bol zaradený v India. Zálohujte si trvalý odkaz.

18 reakcií na Bangalore odchod

  1. Spätné upozornenie: Domino's Discount Code Portsmouth

  2. Spätné upozornenie: best buy coupon codes digital cameras

  3. Spätné upozornenie: Best Roof

  4. Patrickamisy povedal:

    Hey What we reason here is , tactfultruck
    To wilful click on the factor underneath

    http://bit.ly/2jBlB28

  5. gabčo povedal:

    Už dávno nič nové nepribudlo. Cestovanie si zavesil na klinec?Tvoje písanie a zážitky majú šťavu.

  6. MartinImics povedal:

    Hey guys,
    Do you know any good tool to increase or calculate lottery chance to win?
    I’m trying to understand is this site is good enough

    Any thoughts?

  7. MartinImics povedal:

    Hey folks,
    I wanna buy keto pills to expedite whole process. I did some research but i’m not sure about it.
    One of the sites i found is buyketopills.best
    Any advice?

  8. Milwaukeekll povedal:

    then only a few have reached us

  9. Zodiacffb povedal:

    ancient and medieval Latin,

  10. Bluetoothqgz povedal:

    or their samples written

  11. Squierprq povedal:

    text carrier and protective

  12. Testertqh povedal:

    Middle Ages as in Western

  13. Foamivb povedal:

    Century to a kind of destruction:

  14. Vintagepna povedal:

    Since the era of Charlemagne

  15. Flukeoxr povedal:

    55 thousand Greek, 30 thousand Armenian

  16. Juicerihl povedal:

    (palimpsests). In the XIII-XV centuries in

  17. Beacondql povedal:

    Since the era of Charlemagne

Pridaj komentár