Kayamkulam -Bangalore a spat.

Pevne rozhodnuty som sa vybral do Bangalore na 2 dni pozriet program Ammi (Amrita) s tym ze dostanem darsam od osvietenej osoby. Listky na vlak  stali tam a spat nejakych 850 rs sleeper co znamena 16 hodin tam a 16 hodin spat. Z ashramu som sa odchekoval velky ruksak som si nechal na izbe s tym ze za 3 dni sa vratim.
Na stanici som stretol dalsich ludi co sli pozriet na Ammu takze clovek nie je nikdy sam ,nevedel som cislo vagonu ani cislo lehatka lebo som mal rca  listok confirmed  ale na stanici mi to pekne vysvetlili a este mi povedali kde sa mam postavit na ktoru cast peronu lebo v indii maju vlaky aj niekolko kilometrov a ked ma clovek nasadnut do spravneho vozna za 5 min a stoji na zlom mieste tak ma co robit , nocny vlak v pohode  rano zobudene v bangalore trochu prijemnejsie okolo 30 st v.hkost ale nizsia cize prijemne, po opusteni ashramu som iba sledoval gen zhon na uliciach a v bangalore to bol uplny cikrkus pp 7 dnoch s pokojneho miesta do velkomesta bol trochu sok, nakoniec sme sa rozhodli ze nejdeme busom na miesto ale sme si kupili listok na miestny vlak (5rs) stym ze nas dovezie blizko miesta amma ashramu v bangalore s tym ze sme si zobrali tuktuk nakratku vzdialenost…navigacia posluzila na 100% tuk tukar iba pozeral ako ho navigujem ……pekne sme sa vyhli mestskym zapcham a blaznincu v meste .

Kedze som prvy krat isiel preammin darshan tak ma usadili hned na VIP  mkesta dostal som 4 rad priamo pred Ammou (lepsie som nemohol dostat) cely cas nas mala nastarosti jedna spanielka ktora nam vysvetlovala co ako povedala ze ked sa budu rozdavat tokeny na darsham to bude najdolezitejsie si ho zobrat co najskor . Zazitok super tazko to opisat a hlavne po slovensky to uz asi ani neviem tu spletitost anglicko indickych vyrazov. Modlidba s programom trvala od 11 hod do 15 a potom sa zacali davat darshami do rana do 3 ( ano ammavie davat darshani aj 22 hodin nonstop) .
Postupne som sa dostal na radu aj ked  to bola dobra makacka pre ego ale nereagoval som a trpezlivo cakal….indovia sa vsade tlacilia robili chaosproste india ale tak to treba brat to je ich kultura a nasa je zase inde. Okolo 18 som dostal darsham a ponukli mi si sadnut na podium vedla ammi a mohol som sa pripojit k chantingu 1000 mien boha trochu som pobudol a potom siel do mesta najst nejake ubytovanie.
Cesta do mesta trvala asi hodinu na majestic bus station so  vystupil a zacal hladat nejake ubytko….kedze tato lokalita nie je najlepsia a najbezpecnejsia a bol somunaveny tak som vbehol do 1 notela za 450 rs bolacena dost vysoka za sluzby ktore tam ponukali ale bol som unaveny tak  i to bolo jedno.
Najviac boli so mna vsetci prekvapeny ked som ich zdravil om namah shivay  co je pozdrav ktory sa pouziva v ashrame. Niektori pozerali s respektom a niektori nechapali preco biely zdravi hindu pozdravom.

Na druhy den som vsrzl o 6  vsetko este bolo pozatvarane  tak som zjedol granatove jablko a siel na majestic bus station je to riadny labirint stovky autobusov sa toci v polkruhu vsetko pisane v kanana jazyku cize okrem cisla clovek nic nerozumie som sa pytal 4 konduktorov  ze ktory bus ide do ashramu  kazdy poveeal nieco ine takze som pozeral 4 busi ale ziadny nesiel …nervy zacali pracovat ale smiech to vyriesil nakoniec som zastavil jedneho konduktora pekne pozdravil namah sivaya a  vedel o co ide ked ma videl v bielom obleceneho pekne ma usadil do uplne ineho busu  a povedal ze on mi povie kedy vystupit….. tak sme este nevbehli do rannej spicky cize za 40 min sme boli na mieste .Listok som dostal zlty s cislom 2 chytil si miesto vo vip zone odkial ma chceli vyhodit ale indicky som sa nedal.
Sedel som vedla starsieho inda so zenou a dost sa zujmal o to ako je to s naozenstvom v europe a pod a preco som tam a tak dalej tak som mu vsetko vysvetli rodina a pod….tak bol dost domotany z toho proste pravy opak ako v indii  🙂 …..akokolovek si uzival cely program tlieskal spieval modlil sa a bolo vidiet ze to preziva cele srdcom.
Kedze mi vlak isel o 17 tej tak som si nebol isty ci dostanem darshan  tak som odisiel o 15tej kvoli dopravnej zapche. Len tak taksom sa stihol najest  pri stanici vsetko v zhone  a stanicu som prisiel5 min predodchoodm vlaku na tabuli ziadne pismena vlatinke i a v kanadoo jazyku cisla vlaku som tam  nevidel
Cize bolsom na stanici ale nevedel som odkizl mi idd vlak a kam sa mam postavit .Stanica velka asi 7x vecia ako v bratislave a preplne komplet  tak zosavalo iba jednat po indicky v i formacnom centre mi povedali ze nevedia ze oni iba organizuju tour po meste ale poslali ma do pokladne 2 tak kopec ludi v rade tak som vsetkych musel predbehnut strcil som pokladnikovi listokdo ruky a pytam sa ho odkial ide ten vlak ze neni to na tabuli tak povedal platformu na miesto kde sa mam postavit nebol cas tak som utekalaj ked v kutiku duse som vedel ze v indi vlaky vzdy meskaju aj ked nahoda je nahoda tak som prisiel k vlaku ale asi dlhsi vlak som este nevidel od  edovim po nedovidim nastastiev banbalore maju na peronoch digitalne tabule pri kazdom vozni s oznacenim cize  pekne vidiet kde je aky vozen a su zoradene za sebou.

Mali sme meskanie asi 15 min cize som v klude mohol prist neskor. Vo vlaku som sa hned zoznamil s dvoma mkestnimi tak sme sa dali trochu do reci tiez sa zuajmali odkial som co robim v indi  co rodina a pod . Tiez tazsie chapali zivot v europe ale zase respektovali to ze som v ashrame ze som robil joga kurz a pod. Jeden bol z Biharu co je asi 3 000 km na sever a ked som mu povedal ze som bol v bodgayi pred 4 rokmi tak mu len oci svietili druhy bol z kochinu kde som robil kurz jogy tak bol bez seba ako sme sa rozpravali tak som zistil ze okolo nas  dalsich 20 ludi pocuva nasu konverzaciu  proste vsade len nacuvajuce a usmievajuce sa hlavy. Videl som ze chceli sa aj nie o opytat ale iba ti dvaja rozpravali. Ked som sa  najedol tak som siel hore na postel citat knihu .

Vlak dorazil presne iba s 15 min meskanie. Rano 6.30 kayakulam sa prebudzal do rana tak isto ako aj ja citil som ze nieco nie je ok ale myslel som ze to je z toho cestovania . Zaludok som mal plny  unaveny najviac tak som si lahol na lavicku v zastavke busu a cakal. Bus ma odviezol na autob stanicu kde som cakal na bus do ashramu  od zaludka som citil divny pocit tak som vedel ze vcera som nieco zjedol nie najcerstvejsie . Kedze na stanici kopec ludi nechcel som pouzit  joginske cistiace metody tak som cakal na bus povedali ze by mal odist o 8 tak mi o 7.50 ukazali ze tento taam idensom si sadol do neho a cakal 30 min fuc sofera nikde  tak som to pekne predychaval joginskym dychom inac by moje ego vystreelilo tak som sa usmieval aj ked prisla na mna ohromna slabost. Pancike myslienky malaria,dengue a pod hned zahnane. Po hodine sme sa dostali do ashramu kde bol check in zavrety cize kluce od izby som nemohol dostat .Ako som dosiel na izbu som sa osprchoval ocistil a zaspal  po asi 2 hid som sa zobudil horucka hlavu islo roztrhnut zapchaty nos dutini slabost zaludok este trochu strajkoval …..zase myslienky malaria dengue ale prisiel spolubyvajuci tak hned ma poslal k doktorovi.Doktor nasadil ayurvedicke  lieky lecebnu masku na hlavu a tvar   a na druhy den som sa zobudil ok bez bolesti bez zapchateho nosa bez kychania iba mala slabost a trochu upchaty nos. Zobral som si den volna a vegetil. Teraz som uz ok .

Zacina sa tu riadne oteplovat vlhkost vzduchu postupne stupa hlavne poobede je to najhorsie aj ked od more vanie jemny vietor. V kniznici tu maju super knihy zialvecina v anglictine ale to nevadi trochu dlhsie mi trva precitat knihu (aspom si zlepsim vocabulary). 3 knihy som si pozrel a hned som si ich kupil do mojej kniznice a zistil som ze tu najcenejsiu knihu mam doma len som o tom nevedel asi 10 rokov je na policke neprecitana(asi este nebol spravny cas )

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

6 reakcií na Kayamkulam -Bangalore a spat.

  1. Spätné upozornenie: just click the up coming website

  2. Spätné upozornenie: www.Dubaidrivingcenter.net

  3. Spätné upozornenie: Vilaroyan.ir

  4. Spätné upozornenie: Debenhams 20 Discount Code June 2011

  5. Spätné upozornenie: free delivery code sports direct june 2013

  6. offers char dham povedal:

    May I just say what a comfort to discover someone that truly knows what
    they are discussing online. You actually know how to bring an issue to light and make it important.
    More and more people ought to read this and understand this side of your story.
    It’s surprising you are not more popular because you most certainly
    possess the gift.

Pridaj komentár