Amritapuri ashram, (Amma ashram )

image

Prvde dojmy vcelku fajn izba pre 4 ludi ale sme tu 2 ja , je to tu na indiu ciste poplatok pre cudzincov je 250 rs  na den (vratane vsetkeho ubyko strava indicka voda) spolocna izba ,ak chce niekto izbu iba pre seba je to 500rs na den . Ashram  sa nachadza pri plazi zo zadnej casti tecie rieka kokosove palmy cize vcelku pekna lokalita  rano somo 6 isliel k moru zacvicit bola tma ked som otvoril oci a slnko bolo vonku rybari bolo okolo mna a uz vytahovali clny z vody. Ashram ma dve vysoke budovy ktore su netradicne vysoke na indiu a je ich vidiet z poriadnej dialky kapacita zevraj me az 5000 ludi co je fakt dost. Teraz je Amma na turne po severnej indii a potom malajzii,singapure a australii tak je tu pokojnejsie. Je tu kpec ludi z celeho sveta su tu ludia zo zapadadu co tu ziju 20 rokov a viac. Zivot je tu uplne v pohode  kazdy by mal robit Seva co je nejaka aktivita (praca pre komunitu) tak dnes som sa prvy krat prihlasil a dostal som umyvanie tanierov na 2 hodiny v kaviarni pre ludi zo zapadu :-)……tak sa tesim ako budem praktizovavat moje poznatky z jogy pri umyvani tanierov 🙂  a hlavne moje ego sa ma na co tesit 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 …..  rano ma zastavili na chodniku ci nepomozem prenasat informacne letaky z jedneho miesta na druhe  takze som samlzrejme pomohol aj ked som sa riadne zapotil v tomto teple pri akejkolvek praci sa clovek zapoti……prihlasil som sa na IAM meditacny kurz takze tu ostanem urcite dlhsie ako dlho uvidim. Od rana sa tu modlia ludia od 5 rana az do vecera stale najaka aktivita sa deje cize clovek si moze vybrat …vcera podvecer pri mori bolo asi 200 meditovali pri nadhernom zapade slnka .

Www.ammachi.cz tu je viac info o amme a jej aktivitach.

Takze  umyvanie riadu bolo v pohode utieral som a umyval  riady bolo nas dost takze to islo v pohode  trochu som peokecal z jednou svajciarkou ktora utierala vedla mna a hovorila ze je tu 2 mesiace ale ze za mesiac musi ist domov lebo jej nedali viza ze iba na 3 mesiace ….hovorila ze ma svgra zo slovenska….cas ubehol ako voda ani som sa nenazdal a uz bolo vsetko hotove….. v caffe maju europsku kavu espresso za 20 rs co sa mi zda velmi lacne takze moje ego dostalo skusku odolat kave, dnes som odolal ale zajtra si dam urcite jedno espresso ….inak vsade v indii espresso stoji okolo 100 rs.
Vecer zase meditacia pri mori nadherny zapad slnka jadnoducho nadhera .
UPDATE

Po par dnoch v Ashrame blizsie rozpoznavam zivot je to ako male mesto od 2-15 tisic ludi sa sem zmesti zalezi kolko ludi sem pride… cize kazdy robi nejaku cinost a hlavne kazdy ma cas na sebarealizaciu cize duchovne cvicenia….dost lusi sem prichadza iba sa pozriet pobudne tu 3-4 dni a odide prichadza sem kopec backpakerov ktory hladaju lacne ubytovanie a stravu co zahrna poplatok 250 rs ale to sa filtruje samo cize to moc nenarusa chod ashramu…je to otvorene pre vsetkych….ziju tu cele rodiny deti chodia do skol…a rodicia medituju alebo pracuju na sebe….vidiet tu aj rodiny zo zapadu s detskymi kocikmi a pod….dochodcovia ,chory postihnuty ale aj mlady ludia hladny po duchovne….siroke spektrum ludiii….

Pred 3 dnami som si vymenil izbu som na izbe s Kanadanom ktory tu je od novembra prisiel sem za Ammou lebo ona je jeho guru a tak tvrdo pracujena sebe od rana 4.30 prauje na sebe do vecera 8 proste berie to velmi vazne .Vcera sme mali rozhovor o tom ako ho Amma vedie aj ked tu nie je proste mimozmyslova komunikacia.

Dnes som si dal hladovku jeden den tak sa budem trochu vzdelavat.

UPDATE 8.3.2015

Hladovka prebehla v pohode len som bol dost slaby ale vydrzal som to musim to praktizovat kazdy tyzden (vrelo odporucam kazdemu jeden den postu iba voda) na buduce si dam pocas hladovky den bez fyzickych akgivit lebo joga bola dost namahava pocas hladovky.Vcera tu prebehol maly okrkan prisla taka smrs ze odtrhlo strechu na jednej budove a polamalo zopar stromov …konecne sa aspom na chvilku schladilo…. vcera som si kupil listok Bangalore a spat Amma tam ma tour a bude tam 2 dni tak som si povedal ze ju idem pozriet a chcel by som dostat od nej darsham a kedze tu nie je tak idem za nou listky na vlak som zohnal este uvidim ako pojdem ci budem mat lozko alebo sedackueste nevie ale odhodlanie je velke cize nasledujem….v stredu v noci sa vratim spat do ashramu a ostanem tu az do 22 ho poto spat co bangalore a domov nikam sa mi nechce cestovat tu mam vsetko co potrebujem….

Vcera som mal nahodny rozhovor zo spolubyvajucim zistujem ze je velmi vyskoko co sa tyka duchovneho rozvoja a vseobecne ma prehlad o veciach co sa deju a h.qvne preco sa deju aj ked nepozera TV a spravy pozera na to z vyskeho JA….. vcera mi z nicoho nic povedal o pineal gland a floride v zubnych pastach a potravinach tak som si spomenul ze uz je to druha osoba ktora mj to v indii povedala len tak z nicoho nic ……o danej problematikeso vedel uz predtym ale nejako som tomu neveril a tak som nechcelprepadnut konspiracnym teoriam…..nakoniec som to uzavrel tak ze som zahodil moju zubnu kefku a pastu a kupil som si novu kefku a ayurvedicku pastu (prasok)na cistenie zubov…. pocit super zidne stipanie pocas umyvania zubov ziadne neprirodzene penenie v ustach a hlavne uz nebdem davkovat moje telo fluoridom. Ak niektko to chce vyskusat odporucam si kupit novu zubnu kefku a nejaku ayurvedicku pastu resp prasok na cistenie zubov , zena co mi to vravela ako prva tak namiesto pasty pozivala morsku alebo himalajsku sol ze to biely zuby…..

Vyrobcovia zubnych past zrejme vedia preco nam predavaju pasty s fluoridom a my ako vecsiana zase nevieme preco ich pozivame (tie zauzivane zvyky su dobre pre korporacie)

Pocas dna som zo spolubyvajucim skoro vobec neni len vecer ked si ideme lahnut tak pokecame par minut a potom ideme spat a kazdy rozhovor ktory mame ma zmysel a on vobec nestraca cas nepotrebnymi recami o nicom…..

Kazdy den mam umyvanie riadu od 14 -16 hod takze to je moja seva („povinost voci komunite “ karma yoga) .

Tento obsah bol zaradený v Nezaradené. Zálohujte si trvalý odkaz.

2 reakcie na Amritapuri ashram, (Amma ashram )

  1. Spätné upozornenie: thesportavern.com

  2. Spätné upozornenie: www.promotionvoucher.co.uk

Pridaj komentár