Rozhovor zo Sirishom

Ako som spominal vo vlaku sedel vedla mna Sirish  ktory robi pre US firmu nejaky dizajn tak sme rozpravali asi 2 hodiny. Rozpravali sme sa vselicom tak sa chcem podelit o informacie ktore som dostal a verim ze su pravdive.
Najviac ma zaujalo to kastovnictvo co sam priznal ze kastovnictvo sa tyka hlavne svadby cize zamenat to ze rodicia sa dohodnu este ked deti su male kto si koho vezme. (Vzdy v rovnakej kaste). Co sa tyka kastovej diskriminacie tak ta by nemala byt oficialna  napr. Stat drzi iste percenta prc miest  pre nizsie kasty a v zivotopise sa pise z akej kasty je.Sam Sirhis sa priznal ze tych kast a podkast je tolko ze ani sam sa v nich poriadne nepozna.  Dalej mi vysvetloval ako v Indii pocitaju v podstate.  1000= thousand 10 000 =ten thousand 100 000=lak  1000 000= ten laks 5 000 000=50 laks 10 000 000=crore.

Co sa tyka vzdelania som bol milo prekvapeny ked jeho mala 5 rocna dcera prisla k nemu a povedala aby mu citala z knizky.Tak jej zacal citat po anglicky knizku s obrazkamy a jednoduchymi anglickymi slovami ktore boli hravou formou a  pisane a lahko zapametatelne. Po precitani knkzky (asi 50 stranok) dievca chytilo knkzku a zacalo citat knizku samo. Trochu som ostal v soku ze 5 rocne divca vie plynulo citat a este aj v anglictine a potom sa s otcom zacalo rozpravat anglicky. Sirish priznal ze musi platit za skolu aj skolku ked chce aby sa ucili anglicky taktiez priznal ze po 10 rokoch skoly sa uz vsetko ucia v anglictine. Maly syn 8r rozpraval normalne anglicky.
Zase ked som sa ho opytal ci deti robia nejaky sport povedal ze nie, ale ze syn si zacal kopat s loptou na dvore a ze asi ho da na fotbal za co musi platit. V indii sa v anglictine vsade pouziva slovicko Sir a v skolach ich to striktne ucia co je dost zdvorila anglictina akou som sa nikde nestretol.(mozno som nebol na spravnych miestach 🙂 )
Taktiez som sa dozvedel ze momentalne je tu zima co je cez den 28 st a vecer okolo 20 co je pre mna prijemne pocasie v juni tu je obdobie dazdov . Cez leto je tu max 33 stupnov. Musel som mu vysvetlit ze mi mame 4 rocne obdobia co znamena viac druhou oblecenia a topanok tak sa iba smial. A ze musime kurit v domoch cez zimu co hned pochopil lebo bol v Ohaiu (us) na stazi a tam videl sneh.

Tento obsah bol zaradený v India. Zálohujte si trvalý odkaz.

6 reakcií na Rozhovor zo Sirishom

  1. Markoff povedal:

    tie pocitacie systemy v Azii su zaujimave, zatial co v Indii je u velkych sum akladnou jednotkou lakh (100tis.) az po tych 10mil., tak naproti tomu v Cine sa pracuje s 10tis. jednotkou wan, takze milion po nasom je 100 wanov, o hornom limite ale netusim kedze prakticky vsade sa pouziva aj u velmi velkych cisiel wan

  2. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any solutions to help stop content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

  3. Recieved this item prior to the time provided in a very nice gifts package . That image that’s displayed for the bracelet is actually exactly what you will recieve. This is most fine yet per pretty section to jewelry which will endure because iof that toggle clasp and is most robust so that the bracelet eill never come off.

  4. It item had been at that great price tag I never ever idea your premium is so exceptional. Its stunning. Your mama does appreciate things upon Christmas time day where she starts gifts therefore styles like I invested more, then again rates ended up being just awesome!!

  5. I got your gifts to my mother for Xmas simply because she are a precious jewelry freak. All one thing she cannot use much out of are, bracelets. I bought her it charm bracelet to anytime she opened they yesterday she absolutley enjoyed they! Today the issue was, the lady getting it upon additionally off with by herself. Haha… in general awesome system, information technology delivered and also appeared very very early then our mother is enjoying information technology. Thank a person.

  6. bape hoodie povedal:

    I and my buddies ended up reviewing the nice things on the blog then all of a sudden I got a terrible feeling I had not expressed respect to the website owner for those techniques. These ladies happened to be for that reason glad to read all of them and already have seriously been taking advantage of those things. I appreciate you for genuinely really kind as well as for going for this sort of fine ideas millions of individuals are really wanting to discover. My personal sincere regret for not expressing appreciation to earlier.

Pridaj komentár