Bali-Labuan bajo-Kanawa island

 Kedze letime  na Flores /labuan bajo/ a odtial ideme na Kanawa island, kde nie je ani ATM ani zmenarne, tak som sa snazil vybrat co najviac hotovosti takze bankomaty s oznacenim 50 000 som ani neskusal lebo ked clovek chce vybrat maximum tak to je dost velka guca penazi. Moja Visa M Bank nesklamala ovsem max vyber bol 2 500 000 IDR co je dost malo tak som musel obiehat bankomaty lebo nie kazda banka dava take sumy. BCA a Mandiri s oznacenim 100 000.- davaju na jeden vyber 2 500 000 ostatne banky s akym kolvek oznacnim 50 0000 alebo 100 000 davaju moznost vyberu max. 1250000, prip. 2000000 IDR. Visa zo zuno sklamala nevybral som z nej ani cent a to som vyskusal 7 bankomatov, preto ju neodporucam pri cestach do Azie.

Na letisku pri odlete/domestic/ iba dva security checks s tym ze vodu si mozete zobrat do lietadla taktiez velke ruksaky cize s nadvahou nie je problem.
Let na Flores (asi 80 min) prebehol bez problemov iba cakanie na nejake dokumenty pre pilota ,samozrejme meskanie do hodiny je v norme i Indonezii .
V LABUAN bajo zrovna stavaju nove letisko  cize to povodne vyzeralo klasicky azijsky mala miestnost a batozinu vydavali osobne ludia a vymienali ju za listok od batoziny.

Hned sme zobrali taxik (50 000 IDR) do mesta ktory nas doviezol rovno do officu kanawa island bungalows kde sme cakali na lod ktora nas odvezie na ostrov.

Kedze nas let aj odchod bol naplanovany tesne tak som nemal chut zjednavat a dohadovat sa aj ked som vedel ze cena taxiku bola premrstena ale nechcel som si kazit cestu zjednavanim a hadkami.

Flores vyzera ze ma pred sebou „uspesne obdobie“ vsade bolo vidiet ako sa stavia a buduje a vsetko si uz rozoberaju developery cize za par rokov to uz bude o inom teraz aspom je vidiet male obchodiky a warungy (RESTAURACIE) kaviarne a pod.

Cesta lodou trvala asi hodinu cize okolo 14 hod sme prisli na ostrov kde nas privitali, prvy dojem bol ze ostrov bol suchy /je obdobie sucha/ cize trava hneda vypalena len zopar stromov zelenych, piesok nadherny biely more modro tyrkysove bungalovy vyzerali z dialky  nadherne. Kedze sme cestu planovali dlhsie tak Saska vybrala najlepsi bungalov c3 tesne pri  mori /asi 5m / cize kazde rano som sa pozeral na nadhernu modru vodu kde sme mali asi 50m od domu jeden z najkrajsich koralov aky som kedy videl. Ubytovanie nebolo najlacnejsie /400 000 IDR/ za taky bungalov bolo dost ale zase more a prostredie to vykompenzovali.  V drevenom bungalove bola mala sprcha samozrejme s otvorenou vrchnou castou cize som pri sprchovani pozerat von co sa deje okolo. Denny limit sladkej vody na sprchovanie sme mali 50 litrov osoba co nam postacovalo slana voda bola free, wc bolo rucne splachovane tak ako v jednoduchsich wc v azii.Na terase super mala postel na lezanie s perfektnym vyhladom a jeden hammock. Postel v izbe nic moc  a jedna policka na odkladanie veci. Bungalow by chcelo opravit ale neprisli sme tam kvoli bungalowu.

Zamestnanci boli mili ale organizaciu prace mali taku indonezsku cize chaos v objednavani jedal, jedla boli aj europske a indonezske ale nicim vynimocne.

Na ostrove je iba jeden resort s restauraciou a jeden dive shop cize sluzby su v podstate basic. Pestuju si tam nejaku zeleninu a ovocie  maju tam solarne panely a snazia sa separovat odpad ale obcas sa im zadari ze vedla ich eko zahrady zapalia plastove flase a usilie prevadzkovatela rezortu  idu na zmar.

Potapanie okolo ostrova stoji 250 000 IDR co je dobre dat si refresh dive ako sme si dali aj my, podmorsky svet je tam bohaty pekne koraly okolo ostrova a kopec ryb urcite nesklamu.

Potapanie mimo ostrova je uz drahsie kedze treba ist lodou a vstup do narodneho parku na potapanie tiez nieco stoji /1200000IDR 3 ponory/ ale treba si uvedomit ze to je komodo narodny park co znamena jedno z najkrajsich potapani v indonezii/svete/.  Niektore ponory si vyzaduju fakt skusenych potapacov lebo su tam dost silne podvodne prudy a samotne ponory sa idu s negative entry co so mal moznost na vlastnej kozi a miestami prudy su take silne ze clovek sa drzi na dne skaly a iba sleduje ako ryby driftuju vo vode.

Podmorsky zivot nadherny zraloky bieloplutve,korytnacky,manty,sting ray,groupes, snapery,murays a mnoho dalsich ……treba vidiet.

So Saskou sme si dali aj take lahsie ponory kde sme mali moznost zazit aj vyhodu prudov s tym ze sme sa zanorili a nasadli sme na prud ktory nas pomaly unasal  popri nadhernom koralovom utese ktory hral vsetkymi farbami a my/ja/ som sa ani moc nehybal iba sledoval utes a prud nas pomaly unasal.

Ako to uz chodi na malom ostrove sme sa spoznali s roznymi ludmi z celeho sveta, a taktiez s ludkou zo slovenska ktora tam bola s priatelom na dovolenke uz 3 x.

Kedze vieme aky je dlhodobejsi zivot na ostrove tazky tak sme tam ostali iba 7 dni co nam postacovalo.

Tento obsah bol zaradený v Bali 2013. Zálohujte si trvalý odkaz.

3 reakcie na Bali-Labuan bajo-Kanawa island

  1. Howdy this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!
    canada goose chateau parka small http://mrbillscars.com/images/canada-goose/19cycanada-goose-chateau-parka-small54pq.html

Pridaj komentár