Mirissa –Sri Lanka

Cesta z Tangalle trvala asi hodinu s jednym prestupom. Po ceste bolo vidiet plno peknych a hlavne prazdnych plazi kde nebolo ani nohy je pravda ze more bolo pocas dna trochu burlivejske ako zvycajne ale pre mna sa da kupat (pre zeny  asi nie). V Mirisse sme vystupili z autobusu a sli sme pozret na plaz ubytovanie s tym ze nam povedali ze to bude dost plne. Na podiv do bolo poloprazdne bolo tu viacej turistov na plazi (teda iba bieli na plazi)  more bolo dost drsne velke vlny takze bolo na co pozerat nejaky sufisti surfovali na okraji plaze. Hned sme si sadli do restauracie Café Mirissa aj s ruksakmi a dali si obed s tym ze ubytovanie najdeme neskor. Pokial sme cakali na jedlo ja som vybehol pozriet nejake hotely ale ponuka bola dost slaba (nizka kvalita vela penazi alebo astronomicka cena za normalny standard) takze sme pozreli este izbu v restauracii kde sme jedli bolo to fajn  nova izba len este nebola upratana chlapik chcel za to 1500 za nac ale nejako som sa netvaril tak  potom dal cenu 1300 tak som poslal sasu sa na to pozriet .Sasa suhlasila tak na 2 noci sme zostali tam.V dedine mirissa nie je nic iba jedna ulica kde je zopar obchodov a plaz s ubytovanim. Kedze prichadza novy rok tak niektore hotely su zatvorene a domaci zacinaju uz oslavovat takze uz piju ako duhy ako na Slovensku tvrde zapijaju s pivom a to teplo ….

Druhe rano sme si lahli na plaz a oddychovali a stretli sme Kanadanku s kotoru sme boli v Elle takze sa hned ubytovala vedla nas porozpravali sme sa trochu pokial cakala na izbu (lebo v caffe mirisa upracu izbu az ked vedia ze niekto ide do nej cize ich ukazuju rozhadzane ,proste na juhu sri lanky su dost lenivy ludia) po pol hodine sa sla ubytovat a my sme isli sa okupat na miesto bez vln . Neviem cit a lenivost a neochota prichadza s Novym rokom alebo su juzania fakt lenivy…v restauraciach sa velakrat opytas a povedia ze nevaria casnici sa len ponevieraju a nic s aim nechce trochu zvlasna skusenost ale aj to je Sri Lanka.

Pri odchode som zazil smiesnu situaciu pri ktorej sa zacali dohadovat matka zo synmi ze kolko noci sme u nich spali ona vravela ze 3 noci a my sme jej povedali ze 2 noci co potvrdzovali aj jej synovia ja som sa len usmieval a dal som jej kalkulacku s cenou za ubytovanie a ona nechapala ze len dve noci …po 5 min. diskusii sa dohodli ze to boli 2 noci. Proste maju v tom poriadok J. Taktiez sme si vsimli ze skoro vsetci su od rana opiti a nemaju kordinovane pohyby zrejme kvoli novemu roku. Mlady z hotela nas vyprevadil na cestu a stopol nam autobus takze sme nemuseli chodit na zastavku. Bus bol prekvapivo ciisty a neposkodeny nejaka luxusnejsia verzia, cesta trvala asi 45 min. ale sofer letel ako strela dost riskantne.

Tento obsah bol zaradený v Sri Lanka. Zálohujte si trvalý odkaz.

2 reakcie na Mirissa –Sri Lanka

  1. Caio povedal:

    Prejavil sa odbornedk XY , to sfa notvoy p. Krštenedk ma učil fotiť a som s nedm v kontakte dodnes,presne toto ho mrzed, že sa jeho fotografie bez jeho mena zverejňujfa, mnohe9 negatedvy a fotografie sa mu nevre1tili . , chfdba ľudske1 čestnosť, facta k autorovi a more1lka XY ope4ť si prečedtaj to, čo sme pedsali s Majkou F. hore, dnes zisťujem v škole, že me1te proble9m čedtať s porozumenedm .Na monografii Hriňovej pod vedenedm p. Lašše1ka spolupracujem, takže som zainteresovanfd Pozne1m aj infdch autorov tfdch fotografied z archedvu, no XY ich určite pozne1 .on si to dorieši Ďakujem pe1n Sekula za ne1zory Peknfd večer

  2. I appreciate you taking to time to contribute That’s very helpful.

Pridaj komentár