Tangalle –Sri Lanka

Cesta busom z Elle do tangale trvala asi 3 hodiny co bolo v poriadku ako sme schadzali z hor tak bolo citit to teplo ktore je v nizsie polozenych oblastiach. Ked sme prichadzali do Tangalle z autobusu sme videli Alvara –spaniela ktoreho sme stretli uz v Elle. Takze sme sli na plaz aj s vecami a isli najst nejake ubytovanie. Izby nam ukazovali od 1000 rupi po 2000rupii.

Ja som nasiel peknu izbu za 1200 rupii s peknym velkym balkonom na poschodi hned pri mori. Samozrejme ako to chodi Alvaro bol ubytovany hned vo vedlaj nas ☺. Prostreie je nadherne dlha asi 4 km dlha plaz nikde nikto raz alebo dva krat sa nejaky turista prejde po plazi a zopar domacich proste super miesto pre relax v tomto rocnom obdobi. Ubatovania je tu dost a momentalne za rozumne ceny kedze je mimo sezony vecsina je uplne prazdna a miestamy sa to moze zdat ako plaz duchov . Kedze sme pri indickom oceane tak vlny su tu trosku vecsie 1-2m pri plazi ale dalej to je fajn na plavanie trochu problem moze byt dostat sa do mora a von z mora. Na plazi je dost starsich opustenych domov ktore su opustene od r 2004 ked tu bola velka tsunami ktora to tu dost zdevastovala. Tangalle je male mestecko kde nie je nic moc zaujmaveho kusok od mesta je jeden budhisticky temple. Kedze som trochu prechladol lebo som spal na terase tak tu zostavame asi 6 dni tak si vychutnavame ten klud a pokoj. Sedime na velkej terase kde prijemen fuka jemny vanok od mora za domom opice skacu po stromoch, vrany sedia na kokosovych palmach a pocuvame privaly morskych vln, proste relax o ktorom v Europe mozeme snivat. Domaca je velmy mila vysmiata a s jej par anglickymi slovami sa nejako dorozumieme. Je to jedno s tych krajsich miest ktore sa mi paci. Po tyzdny v angalle sme sa vydali do Mirisi zevraj najkrajsej plazi na Sri lanky tak sa nechame prekvapit

link na moju galeria   www.picasaweb.google.com/marekaugustin/TangalleSriLanka

Poznamky: 1 euro = 150 sri lanka rupia

Ubytovanie od 600-4000 za noc za izbu(zalezi od standardu)

Ryba s hrnolakmi a salatom v restauraci 600 rupii

Ovocny dzus, pohar 200 rupi

Polievka 200 rupii

Ranajky 350 rupii(2x vajce,4 toasty,maslo,dzem,2x ovocie, konvica kavy)

Internet hodina 100 rupii,

Laundry 1 ks oblecenia 100 rupii

Listok autobusom 100 rupii (3 hodiny cesty)

Voda 5L 150 rupii , 1,5L 60rupii

Tento obsah bol zaradený v Sri Lanka. Zálohujte si trvalý odkaz.

4 reakcie na Tangalle –Sri Lanka

  1. You’re so cool! I don’t suppose I have read through a single thing like that before.
    So great to find somebody with genuine thoughts on this subject.
    Really.. many thanks for starting this up. This web
    site is something that is required on the internet, someone with a little originality!

  2. Marushka. povedal:

    Vdaka za pripomenutie, presne take si to pamatam. Videl si tam aj korytnacky? Pre mna to bol snad najvacsi zazitok na Sri Lanke.
    http://marushka.sk/korytnacky/

  3. admin povedal:

    Nie korytnacky som moc nepozeral , v indonezii som ich videl dost takze na sri lanke som ich nechal pekne zit kludny zivot …..ano tangalle je nadherne miesto urcite sa tam raz vratim 🙂

  4. Tereza povedal:

    Ahoj, super článek, děkuji za inspiraci. Chtěli bychom s partou přátel na Srí Lanku vyrazit za podobnými zážitky jako jste zažívali vy. Bohužel nás ale limituje jazyk, angličtinu úplně nezvládáme. 🙂 Proto přemýšlíme vyrazit s cestovkou, uměla byste nám nějakou doporučit? Přemýšlíme nad touto Dovolená Srí Lanka. Náhodou s nimi nemáte nějakou zkušenost?
    Děkuju, Tereza.

Pridaj komentár