Elle

Elle cesta vlakom bola rozpravkova ..vyhlad na krajinu rozpravkovy  cajovniky policka zo zelenou ako sme sli nizsie uz bolo vidiet aj bananovniky a ine stormy, atmosferu nam doplnala  nalada vo vagone kedze vlak mal min . 70  rokov cize sme sa citili ako na zaciatku min. storocia a piskot lokomotivy do toho … proste treba zazit. Vo vlaku nas oslovil jeden majitel hotela v Elle a ponukol nam dobre ubytovanie tak sme hned sli s nim… ubytovanie za 1100 rupii vyzeralo ok a izba bola nadstandardna…. Neskor sme zistili ze v tom hoteli sa ubytoval aj jeden spaniel s ktorym sme sli na vlakovu stanicu.

Druhy den sme sa vybrali na malu prechadzku na Little Adams Peak kde bol pekny vyhlad na okolie (vodopady,cajove plantaze les ..)a pod nami bola priepast asi 1000m takze pekne pozeranie…pod vrcholom sme sa stretli so spanielom z hotela a jednou kanadankou tak sme spolu sli na vrchol…. Na vrchole som stretol dvoch cechov a dal som sa s nimi trochu do reci  a ked som im povedal ze som 6 mesiacov na cestach skameneli im tvare (nechceli verit). Na vrchole sme sa trochu zarozpravali s Kanadankou a spanielom tak po 2 hodinach sme sa rozhodli ist dolu do dediny a dali sme si este spolu neskory obed .

Na druhy den sme sa vybrali pozriet na Dunhinda Falls ktore boli vzdialene asi 30 km ale s miestnymi Autobusmi sa to dalo zvladnut za 1,5 hod  ludia v autobuse nam sami ukazovali cestu kade ist kde vystupit a bolo to velmy mile ze nam chceli pomoct aj ked sme sa nepytali. Vstup na vodopady ma rozosmial  samozrejme pytali vstupne co malo byt podla starsieho Travel guida 10 rupii no v realite 10 rupii platia domaci a turisti 200 rupii takze sme platili iba 20 nasobok …. Po 1,5 km chodniku sme stretli zopar mladych parov ktory sa na nas pozerali  s usmevom a prezerali si nas …zopar opic po ceste nam sprijemnovalo cestu  a plno drvenych stankov s pochybnym tovarom nam spatilo cestu . Pri pohlade na ten vodopad som zabudol aj na to ako sme prisli proste 68 m vysoky vodopad bol uzasny sila a mohutnost vody nas hypnotizovala proste uzasne nieco. Porobili sme zopar foto a kochali sa krasou vodopadu a vyhladom dole do doliny.

Cesta naspat bola zlozitejsia lebo to bolo do kopca. Pri cakani na autobus k nam prisiel chlapik a povedal Sasi aby sa sla pozriet do jednej miestonsti kde boli zavesne nejake farebne  svetla (ako u nas svetla na vianocny stromcek)  a pod nim dva obrovske slonie rohy a v strede biely obrus . Tak  sme teda vosli dnu a tam sme uvideli male dieta oblecene v bielich dupackach s ciernou bodkou (na mieste tretieho oka ako to robia hinduisti )  tak som sa opytal ze ci spi to dieta a oni ze nie ze vcera zomrelo ze malo problemy zo srdcom. Takze sme hned vysli von Sasa v soku bolo jej do placu  a vsetky zeny proste okolo sa tvarili akoby nikto nezomrel. Nechapal som tomu co nam vlastne chceli ti miestny tym povedat naznacit ….rozmyslal som ako je to mozne ze my ludia zo zapadu berieme smrt ako nieco trgicke zle bolestive a ludia na vychode to beru ako sucast zivota a netrapia sa neobvynuju sa kvoli tomu ze niekto zomrie. Bol to velmy zvlastny zazitok ale asi na nieco dobry. Unaveny sme naskocili na autobus a sli do Elle kde zase vola Kriketova nalada lebo Sri lanka harala finale MS v krikete proti Indii. Takze na ulici plno ludi pozeralo TV z ulice a hladeli do restauracii do toho mieste pesnicky male ohnostroje a povzbudzovanie. (nieco ako ked pred 5 rokmi hralo slovensko hokej na MS) a nakoniec Sri Lanka prehrala.

Link na foto  http://picasaweb.google.com/marekaugustin

Tento obsah bol zaradený v Sri Lanka. Zálohujte si trvalý odkaz.

10 reakcií na Elle

  1. Markoff povedal:

    skamenene tvare na 6mes LOL ja mam nejako stale stastie na ludi co cestuju dlhsie kludne 2-5 rokov alebo sa mozno podvedome vyhybam plytvaniu casom na ludi co su 3 dni na ceste a od ktorych sa nic nedozviem

    tych 200r za vstupne bola normalna cena na listku alebo len do pokladne bez potvrdenia? kazdopadne ma to neprekvapuje, uz ked som siel pred 4 rokmi do taj mahal tak chceli aby som zaplatil vstupne za dalsich 40 Indov medzi ktorymi sa budem tlacit na co som sa vyprdol

    ta prihoda s dietatom zaujimava, clovek sa s tym teda nestretne tak bezne aj ked suhlas s tym azijskym pristupom k smrti, ono to bude dane na jednu stranu tym nabozenstvom ale urcite tam zohrava rolu aj biedna zivotna uroven kedy sa mnozia ako kraliky a nejake straty su vopred ocakavane ze vsetky decka nepreziju, takze by som to zase az tak oproti nasmu pristupu neobdivoval, optimum by bolo asi niekde v strede

  2. Svito povedal:

    Kua Marek, ked to citam, tak to ako keby som bol pred dvoma tyzdnami v inej krajine. No je rozdiel medzi cestovatelmi a rekreantami. Aj ked sme nesli do typickeho turistickeho rezortu. Ked budete na Weligame napis stade, jak sa lubi. A urcite chodte plazovat na Mirissu, ta stoji za to.
    Prave som cital nemocnicne zazitky z Indonezie. Ina brutalitka.

    • Marek povedal:

      Svitko zrovna sme v mirise a nic moc asi najspinavsie miesto co sme bideli v celej sri lanke hotel za 1300 na noc je ok hned na plazi vlny su dost velke a zajtra ideme do weligamy. Sasiny kamosi su uz prec lebo im skoncil kontrakt predcasne takze asi tolko.Inak urcite sa sem vratim niekedy lebo sa mi sri lanka paci .

      • Svito povedal:

        No tak tam ste uz v plazovom turistickom rezorte, tam je kvalitne ubytovanie mastnejsie. My sme platili 60EUR za noc dvaja. Vlny mas vsade na Sri Lanke. Da sa v nich fajn skakat, ked ta plaz je pekne plytka. Prostredie plaze je velmi pekne, necakaj lepsie na Sri Lanke. Ze bola vzadu v dedine bieda, to nas moc nezaujimalo, ked sme mali pekne ubytovanie na kopci nad plazou a slusnu stravu na hoteli.
        Vsak potom preberieme.

        • Tinajiah povedal:

          Ahojte,mohol by som si povedať, že kašľať na anmnyoy,ale keby som bol takfd, za ake9ho ma považuje,keby som ryžoval za každfa cenu na fotke1ch,klamal ľuded, kradol,tak by ma to nehnevalo a mal by som to na he1ku Mnohe9 z tfdch starfdch fotiek, ktore9 si uverejňujfa,me1 svojho autora, mnohe9 som videl v mfazeu v Martinea dal som si za nekresťanske9 prachy urobiť ich kf3pie,s tfdm, že ich smiem použiť,no s autorstvom mfazea a konkre9tnych autorov autorov ,Nech sa fotky zverejňujfa,tešia z nich ľudia,no nech sa tešia aj ich autori ,pre ktorfdch to je mnohokre1t jedine9 ocenenie Majka F, to napedsala veľmi pekne a vfdstižne, ale to si treba odžiť ..Dedky ..

      • Gina povedal:

        Martin,Wow. Thank you for sharing so much of yluesrof in this. As the father of an 18 year old daughter who’s been in the Air Force the last 9 months, I can relate as well as anticipate.Maybe we can start a drag me kicking and screaming while I dig in my heels club?Your sentiments are beautiful and terrifying to me simultaneously. Yes, I know I’ve done my job, LOVED doing my job, feel somewhat OUT of a job and know that my daughter, Alana will ALWAYS need her father, even when she’s building her own life and her own family.Being a father is definitely not a candy ass gig. And without its gifts, I shudder to consider what kind of man I would be today.Thank you again,Adam

      • propecia online povedal:

        This makes everything so completely painless.

      • Big help, big help. And superlative news of course.

  3. Marek povedal:

    Ok a kde ste boli? Ako sa volal ten rezort ?

Pridaj komentár