Kandy-Sri Lanka

Na Sri lanku sme prileteli rano a povodne sme sa tu mali stretnut s kamaratom Svitom a Sonou  ktory dnes odlietaju na SK ale nejako to nevyslo tak sme sa rozhodli ist rovno do druheho najvecsieho mesta Kandy. Na letisku sme sadli do sutlebusu ktory nas zobral na autobusovu stanicu, kde som hned zistil ze Sri Lanka je v podstate druha India len trochu cistejsia …..

Ludia su tu etnicky trochu tmavsi (tamilovia) teda nie trochu, ale dost cierny. Autobusy TATA tie iste ako v Indii boli tie iste a ceny boli takisto nizske …sposoby predajcov drobnosti v autobusoch vsetky male stanky s nepotrebnymi vecami to vsetko dotvaralo kolorit indie…najvecsi rozdiel je asi ze tu nie je taka velka spina ako v Indii a obchody su tu cistejsie, a hlavne tu maju plno pekarni s roznymi dobrotami  a dobrym cajom. Cesta do Kandy v takom Indickom style co znamena Autobus TATA ide s otvornymi dverami a nabera vsetkych ludi co na neho zamavaju, ale mali sme svoje miesta na sedenie takze sme boli ti stastnejsi za ruksaky nam zauctovali este jeden listok naviac (120 rupi). Cesta trvala asi 4 hodiny lebo opravovali jedno zeleznicne priecestie a Sri lansky policajti ktory mali riadit dopravu si nevsimli ze cesta je obojsmerna tak pustali len jeden pruh (samozrejme opacny)…takze autobus bol naplneny na prasknutie ale roziel s Indiou bol ten ze na Sri lanke sa neprevaza nic na streche autobusov  ani toar ani ludia, vseobecne sri lancania neprenasaju ziadne veci v  busoch chodia dost na lahko bez tasiek a krabic. Cim dlhsie som bol na Sri Lanke tak sa mi zacali vynarat  zazitky s Indie a Nepalu kde som cestoval s Branom. Vona na uliciach ,Hinduisticke temple , oblecenie zien , taxi trojkolky, podobnost pisma  hudba v obchodoch to vsetko mi silno davalo pocit ze sme v Indii.

V Kandy sme prisli do vopred vybrateho Hotela kde sme si trochu oddychli po 12 hodinovom cestovani.  Mesto Kandy vyzeralo dost rusno zo svojimi 120 000 obyvatelmi …. Kusok od  hotela sme isli vyskusat zevraj najlepsiu restauraciu v meste. Kedze momentalne na Sri Lanke prebiehali majstrovstva sveta v Krikete tak casnici nemali moc casu sa nam venovat a pozerali vsetci kriket v TV  ale nakoniec nas usadili k stolu kde bolo vidiet ze niekto pred nami tam jedol nieco dost mastne kedze spinave obrusy sa menia az vecer….takze uroven sluzieb je tu nizska a ceny v restauraciach su tu europske takze klasicke zbojnictvo na SK sposob. Porcie boli sice obrovske ale chut jedal nic moc, kedze sri lansky kuchari maju asi spale chutove bunky od curry a korenia. Na druhy den sme si pozreli mesto poprechadzali sme sa okolo jazera vecer sme si chceli pozriet modlidbu v jednom z najznamejsich budhistickych chramov ale sposob sri lanskeho zbojnictva nas odradil  chceli od nas za vstup 1000 rupii a pritom domaci to mali zadarmo takze sme si povedali ze sme uz videli velmi vela budhistickych chramov po azii a skoro v ziadnom sme neplatili ziadne vstupne takze vypalnictvo nebudeme podporovat . Vecsina zapadnych turistov co sem prichadza cez cestovky tak platia tieto nehorazne peniaze  pricom si ani neuvedomuju ze platia rovnake vstupne ako v Europe. Videli sme mnoho cestovatelov ktory odmietli platit za  ten vstup. Vo vseobecnosti Sri Lanka je asi najhorsia v tom ako osklbava turistov  asi horsia ako india…. Sofer na trojkolke si bez mihnutia oka vypyta od vas 300 rupii za 4 min jazdy a ked s nim zacnete zjednavat tak skoncite na 100 rupii pricom domaci platia aj tak menej…. Do botanickej zahrady je vstupne  pre domacich 50 rupi a pre turistov 10 usd (1100 rupii) takze to su veci ktore by mohli cloveka nahnevat a pokazit mu naladu.

Druhy den sme sa vybrali do botanickej  zahrady bola velmy pekna ,kedze to bola kralovska zahrada tak tam su aj stare stormy gigantickych rozmerov , velmy pekne uprvene.  Na Sri Lanke maju velmy pekne upravene parky aj ked sa za vstup plati ale su nadherne.

Po 3 dnoch v Kandy sme chceli ist vlakom do stredozemia no ked sme prisli na vlakovu stanicu tak asi 20 min. pred planovanym odchodom vlaku nam oznamili ze vlak bol zruseny kvoli strajku tak sme museli ist autobusom. Kedze sa jednalo o najkrajsiu vlakovu trat s nadhernym vyhladom na krajnu a cajove plantaze tak nam to bolo dost luto ze do Nuwara Eliya sme sli autobusom.

Poznamky :

1 Euro = 150 rupii

noc ubytovanie od 1000-3000 rupii pre 2 osoby

jedlo restauracia europska 500 rupii

jedlo restauracia sri lanska 100 rupii

lisstok busom miestnym 3 hodiny – 100rupii

vstupne botnicka zahrada 10 usd biely luidia domaci 50 rupii

cesta vlakom 3 hodiny 120 rupii

voda 1,5 L 60 rupii

banany 1kg  30-60 rupii

liter benzinu 60 rupii

v

Tento obsah bol zaradený v Sri Lanka. Zálohujte si trvalý odkaz.

4 reakcie na Kandy-Sri Lanka

  1. Markoff povedal:

    teda ta botanicka a ubytko riadne palky,ze nejakych 7-8EUR, drahsie nez v Europe a to mi prisla v Indonezii v Bogor znama velka botanicka zahrada za necele euro pomerne draha na miestne pomery aj ked vyzerala ze nemaju dvojite ceny

    za vstup do nabozenskych budov sa v europe neplati tak ako za parky, taketo chore myslkenky maju len v azii, inu ked sa stale najde dost ludi co su im to ochotni platit asi sa to tak skoro nezmeni, ja take nieco nepodporujem

  2. Markoff povedal:

    ja to tam vidim asi na dlhsie a mal by som dojst zhruba o tyzden

  3. Quality posts is the main to be a focus for the
    users to visit the site, that’s what this website is providing.

Pridaj komentár