Cameron Highlands

Cameron Highlands

Cesta z Penangu na Cameron Highlands trvala asi 5 hodin v miestnom VIP buse (to znamenalo, ze sme mali kopec miesta na sedenie a sedadlo sa dalo sklopit pomaly az do leziacej polohy), lepsie ako mini bus, co nam ponukali …na zaver bola cesta trochu klukata a strma, co Sasa horsie znasala….ako sme vystupili z busu, hned nam ponukli ubytovanie v centre Tanah Rata … je to vo vyske 1500 m.n.m, takze sme sa konecne trochu schladili, je tu okolo 20 – 25 stupnov C, cez vecer to klesa nizsie …..cestou sme videli, ako sa tu pestuje zelenina a hlavne su tu cajove plantaze …..mesto vyzera ako u nas klasicke kupelne mesto alebo nejake zimne stredisko, domy postavene v anglickom style (kedze to zalozil sir Cameron), vladne tu pohoda a pokoj v prijemnom chladnom prostredi  …..

2. den na sme sa vybrali, ze si dame pesiu turu cez dzunglu, vybrali sme sa pozriet vodopady a potom, ze si pozrieme cajove plantaze ..vyzeralo to jednoducho, no nebolo to … cez dzunglu to bolo spociatku lahke, lebo tam bol betonovy chodnik, ale casom uz len lesny chodnik a popadane stromy cez cestu … bolo tam prijemne chladno, takze sme sa nezapotili …..bolo pocut piskot vtakov a suchot divej zvery ….. pomaly, ako sme vychadzali z dzungle, videli sme v doline plno plantazi zeleniny – rajciny, kopor, redkovky, kapusta,a vselico ine …..
Ked sme dorazili na asfaltovu cestu, tak sme sa opytali domacich na cestu na cajovu plantaz, povedali ze 2 km … samozrejme to neboli 2, ale 7 km po asfaltovej ceste do kopca … pomaly ako sme sa blizili k cajovej plantazi, bolo vidiet nadhernu sceneriu cajovnikov posadenych v strmych kopcoch …..priroda tam bola nadherna, boli tam posadene aj bananovniky a plno exotickych kvetov ……. Po dorazeni na vrchol sme zistili, ze tam je bar a miestna tovaren na vyrobu caju ….vyrabaju tu caj s nazvom BOH – best of highlands – tusim som ho videl aj u nas v obchodoch ….po hodine sedenia na terase a vychutnavania si dobreho caju sme isli dole peso, ale unavu som citil aj ja v nohach … taxik ziadny, cesta do hotela bola daleka, tak som sa rozhodol, ze zastopujem. Islo prve auto, ktore hned zastavilo, skocili sme do neho …hned sme sa dali do reci, mlady chalan pracuje v cajovej fabrike (studoval v liverpoole na univerzite ) a hovoril, ze ide oslavovat cinsky novy rok, mal tam takeho maleho budhu hned som sa ho opytal, ci je budhista a on ze z polovice budhista z maminej strany a z otcovej hinduista … 🙂
Tak sa nam dobre rozpravalo, ze som ani nepostrehol, ze nas doviedol na hlavnu cestu, kde on isiel vlavo a my vpravo ….na hlavnej ceste ziadne taxi ani bus tak sme sa rozhodli, ze ideme peso do naseho mesta asi 9 km … po 500 m som zacal stopovat a vcelku nechapali malajci, co sa deje, ze bieli stopuju … asi po 800 m nam zastavil jeden pick up, tak som naskocil na korbu a Sasa do auta …boli to nejaki robotnici vracajuci sa z roboty domov … ja som sedel vzadu na korbe auta a pozeral na nadhernu prirodu, cesta isla cez dzunglu … videl som v pozadi nadherne strme kopce s cajovnikmi, povedla cesty bola dzungla, konecne som si mohol vychutnat cestu na otvorenom priestore a sledovat okolie … proste nadhera …auto nas viedlo do kopca, ktory bol strmy asi ako pezinska baba a bol asi 2x dlhsi (cize tazko by sa nam slapalo ) a doviezlo nas az pred hotel, tam sme podakovali … Sasa sa s nimi rozpravala celu cestu, lebo jeden vedel dobre anglicky, vravela, ze prijemni ludia …..vecer, ako sme prisli do mesta, sme videli, ze mesto sa uz zaplna ludmi, cize oslavy cinskeho roku uz asi zacinaju …..zajtra rano odchadzame do KL a verim ze sa tam neuvarime od tepla ….

Tento obsah bol zaradený v Malajzia. Zálohujte si trvalý odkaz.

15 reakcií na Cameron Highlands

  1. Mohammed povedal:

    Každe1 fotografia me1 v rohu napedsane9 cgipryoht Palustris , takže nikto na nikoho nič nehe1dže.. Tfato značku na fotografie1ch nerobilo DTonline, ale Palustris.. A podľa toho čo viem, pe1n Kontšek me1 mnoho fotografied priamo od ľuded, ich autorov (predpadne predbuznfdch autorov), ktored mu pre1va na zverejňovanie dali. S takfdmito starfdmi fotografiami je to vždy dosť problematicke9, ale čo je df4ležite9, spoločnosť Palustris dovolila DTonline uverejniť ich.. Odkiaľ ich majfa oni a ako si vysporiadali autorske9 pre1va, už vedia oni. Podľa mf4jho ne1zoru by sme však proble9m okolo pre1v robiť nemali a byť najme4 radi, že take9to fotky sa zachovali a sfa predstupne9 ľuďom. Ak by si mal každfd vyme1hať peniaze za svoje staršie fotografie, veľa by po ne1s neostalo..

  2. insured now povedal:

    A wonderful job. Super helpful information.

  3. Touche. Sound arguments. Keep up the great spirit.

    Also visit my website :: rental properties Insurance St.
    Joseph, Mo. (http://www.progressiveagent.com/)

  4. Jens povedal:

    La Estrella nos dice que lo que espera de esta relación es un amor amistoso, sin excesivas
    ataduras ni responsabilidades.

  5. Spätné upozornenie: EIGI

  6. I bought it for the the mom not expecting a lot since they was therefore affordable. When I gotten that it I became thrilled! It is beautiful & does not seem affordable after all! My personal mama loved it!

  7. Spätné upozornenie: Http://aquaparksanmiguel.Com/index.php/component/K2/author/2581

  8. I got this headphonesof my personal mom for moms time, furthermore she absolutely liked it! Its quite pretty headphonesas well as the saying on the card in which comes inside package is very emotional!! And the grade of the beads is very good!

  9. I got this headphonesfor our mom concerning parents time, and she absolutely adored this! Their actually sweet headphonesand suggesting regarding the card which comes in the container is very sentimental!! And excellent of the beads is awesome!

  10. Several short-term motor insurance businesses thbough
    will handle the entire array of day insurance requirements.
    It is incumbent upon the enterprise risk management effort to spot
    and assess all risks and utilize opportunities. In the past banks played an extremely active role to help companies of all
    sizes with day-to-day financial needs.

  11. Recieved this product prior to the day provided in a really awesome gifts container . All photo that is shown for bracelet are what you will definitely recieve. This will be most fine however one beautiful piece to precious jewelry which will final due to the fact iof the toggle clasp and that is really solid so that the bracelet eill never come off.

  12. it comes down in a breathtaking package looks ideal then again it is a bit small including towards my moms wrist however it styles very good really desire this had been extended

  13. hermes h belts povedal:

    Yet not like fancy as part of real world when moms wrist are not really 2small dont go for information technology cause that get tight .. their adorable but some thing yur 5year aged make . No on lower it is a great ok present at promote yet not your wow gifts…cant get wrong provided don’t get a lot to spend for a gifts then buy that it

  14. Purchased this particular as being a gifts for the our mother as well as she loved that it. terrific grade wonderful price and also our mom liked this. Always sent super fast. When you need a gift accelerated and you such as this than this is a person you will need to pick!

  15. I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at this
    website is genuinely nice.

Pridaj komentár